Xiaomi Mi Wi-Fi Mini router: klein, maar ontzettend snel

Xiaomi Mi Wi-Fi Mini router

De Xiaomi Mi Wi-Fi Mini router is een klein access point, maar met grote prestaties. De router werd in 2014 gepresenteerd, en is de meestverkochte ‘ac’ router ter wereld.

Xiaomi Mi Wi-Fi Mini

De Xiaomi Mi Wi-Fi Mini router heeft twee antennes, die zowel een 2.4gHz als een 5.0gHz signaal uitzenden. 2.4gHz is de meest gebruikte frequentie, maar minder snel als 5.0gHz. Hoewel een 5.0gHz sneller is, kleeft er ook een nadeel aan: het bereik is minder groot. De Xiaomi Mi Wi-Fi Mini router creëert twee netwerken: zowel een 2.4gHz als een 5.0gHz netwerk waardoor je zelf kunt kiezen of je gaat voor bereik of snelheid.

Supersnel dankzij 802.11ac en beamforming-technologie

De Xiaomi Mi Wi-Fi Mini router bescikt over 802.11ac technologie, een van de nieuwe draadloze technieken. Hiermee kan een snelheid behaald worden tot 1167Mbps, waardoor je een HD film draadloos in 5 seconden kunt downloaden. De router beschikt ook over beamforming. Dat betekent dat de signalen niet in alle richtingen gezonden worden, maar alleen naar plekken waar gebruikers van de WiFi zich bevinden.

Je huidig netwerk vergroten

Je kunt de Xiaomi Mi Wi-Fi Mini ook gebruiken om je huidige netwerk te verbeteren. Plaats de router op een plek waar je matig bereik hebt, en de router zal verbinding maken met je huidige netwerk en het versterkt uitzenden.

Sluit een printer of harde schijf aan via de USB-poort

De Xiaomi Mi Wi-Fi Mini beschikt ook over een USB-poort aan de achterkant. Hierop kun je een printer of harde schijf aansluiten. Zo kun je draadloos printen, of heb je altijd toegang tot al je bestanden op je harde schijf.

Xiaomi Mi Wi-Fi mini USB

Beheren via website of app

Je kunt de Xiaomi Mi Wi-Fi Mini beheren via een website, of via de app. De app is volledig in het Engels beschikbaar. In de app kun je gegevens van de router veranderen, maar ook uitgebreidere instellingen aanpassen. Zo kun je al je data via een VPN omleiden, waardoor je veiliger browst. Ook is het mogelijk om automatisch je netwerk te optimaliseren.

Xiaomi Mi Wi-Fi Mini is geschikt voor OpenWrt

De Xiaomi Mi Wi-Fi Mini is ook geschikt voor OpenWrt software. Dit is software die je zelf op de router plaatst, waardoor je meer opties hebt. Zo kun je automatisch een website laten verschijnen zodra gebruikers verbinding hebben gemaakt met je WiFi-netwerk, zoals in een hotel.

 

MiFans
Logo