Xiaomi presenteert Xiaomi Mi TV2S en Xiaomi Mi Water Purifier

Xiaomi Mi TV 2S

Xiaomi Mi TV 2S

Xiaomi heeft vandaag de Xiaomi Mi TV 2S gepresenteerd, een nieuwe televisie. De Mi TV 2S heeft een 48 inch 4K scherm, is slechts 9.9 millimeter dik en kost omgerekend ongeveer €450. Daarnaast presenteerde het bedrijf ook de Xiaomi Mi Water Purifier, dat kraanwater filtert zodat het drinkbaar is, een toepassing die in China erg in trek is.

Xiaomi Mi TV 2S

De Xiaomi Mi TV 2S is de opvolger van de Xiaomi Mi TV 2. De televisie heeft een 48 inch 4K scherm, waarbij het panel gemaakt is door Samsung. De televisie is slechts 9.9 millimeter dik, bijna net zo dun als de Mi Pad en Mi 4. De televisie is gemaakt van aluminium en beschikbaar in vijf kleuren: goud, roze, blauw, groen en zilver/zwart.

De Xiaomi Mi TV 2S heeft een opnieuw ontworpen stekker, die we eerder al zagen. De Xiaomi Mi TV 2S heeft een eigen speakerset, die ontworpen is volgens de Dolby specificaties. In de speakerset, bestaande uit een subwoofer en een soundbar, zitten in totaal 10 speakers.

Xiaomi Mi TV 2S stekker

De televisie wordt aangedreven door een MStar 6A928 processor, en de Xiaomi Mi TV 2S draait MIUI TV als software, een aangepaste versie van de standaard Android televisie software. Verder heeft de televisie 2gb aan werkgeheugen, en 8gb opslaggeheugen.

De eerste Xiaomi Mi TV 2S exemplaren gaan 22 juli over de toonbank.

Xiaomi Mi Water Purifier

Xiaomi Mi Water Purifier

Het andere product dat Xiaomi vandaag aankondigde is de Xiaomi Mi Water Purifier. Het apparaat maakt kraanwater schoon, omdat dat niet altijd even betrouwbaar is in Azië. Op deze manier kunnen gebruikers goedkoper water drinken, en gebruiken ze minder plastic omdat er geen (plastic) waterflessen meer gekocht hoeven worden.

De Xiaomi Mi Water Purifier kan per dag tot wel 1500 liter water schoonmaken, en doet dat door het water in 3 stappen te filteren. Dan is er ook nog het laatste filter, dat water niet schoonmaakt, maar het een hele kleine hint van kokosnoot geeft zodat het water lekkerder smaakt.

De Xiaomi Mi Water Purifier wordt direct aangesloten op de kraan, en het apparaat is klein genoeg om gewoon op je aanrecht te kunnen staan. Via een app kan gekeken worden hoe schoon het water is, en wordt aangegeven wanneer het tijd is om een filter te vervangen. De Xiaomi Mi Water Purifier kost in China ongeveer €200.

Xiaomi Mi Water Purifier

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo