Xiaomi Mi TV Stick officieel: dit is alles wat je moet weten

De Xiaomi Mi TV Stick is officieel aangekondigd, waardoor alle details en ook de prijzen voor de Nederlandse en Belgische markt bekend zijn. Hieronder alle details op een rij.

Xiaomi Mi TV Stick

De Xiaomi Mi TV Stick is een draagbare streamingstick die ondersteuning heeft voor Android TV. Dit wil zeggen dat er een groot scala aan apps en diensten beschikbaar zijn.

Met de Xiaomi Mi TV Stick kun je dus eenvoudig content streamen via bijvoorbeeld Netflix, Videoland, maar ook natuurlijk Youtube en andere diensten.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

Het aansluiten van dit apparaatje is eenvoudig: dit gebeurt via de HDMI-aansluiting van bijvoorbeeld je tv of monitor. Op deze manier kan hij op veel apparaten aangesloten worden en ook gebruikt op bijvoorbeeld de slaapkamer of kantoor. Er is uiteraard wel een werkende WiFi-verbinding nodig om gebruik te maken van de Xiaomi TV Stick.

Schermafbeelding 2020 07 15 om 14.23.52

Specs Xiaomi Mi TV Stick

De Xiaomi Mi TV Stick heeft een resolutie van 1080p, waarmee er dus in full HD gestreamd kan worden. Helaas is er dus geen ondersteuning voor 4K. Dit wil overigens niet zeggen dat de stick niet werkt op een 4K tv, maar er wordt dan in full HD gestreamd.

Verder zien we ondersteuning voor Dolby en DTS. De bediening van de TV Stick gaat op twee manieren: met de meegeleverde afstandsbediening en anderzijds is er ook ondersteuning om te streamen vanaf je smartphone.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Dit is mogelijk omdat er een ingebouwde Chromecast-functie is in de TV Stick. Daardoor kun je vanaf je smartphone ‘casten’. Populaire apps als bijvoorbeeld Netflix, YouTube, Prime Video en vele anderen hebben deze optie aan boord.

Met deze TV Stick koop je dus eigenlijk een Chromecast met een afstandsbediening en ondersteuning voor Android TV. Een mooie aanvulling of zelfs vervanging van de Xiaomi Mi Box S.

Lees ook: Review Xiaomi Mi Box S

Xiaomi Mi TV Stick kopen

De Xiaomi Mi TV Stick zal verkocht worden in Nederland en België met een adviesprijs van € 39,99. Wanneer deze streamingstick beschikbaar zal zijn is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Dit artikel wordt nog verder aangevuld zodra er meer info beschikbaar is.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo