Xiaomi Mi TV 3: adembenemende televisie voor lage prijs

Xiaomi Mi TV 3 70 inch

Xiaomi heeft naast scherp geprijsde smartphones en strakke fitness-trackers ook al een tijdje een eigen tv-lijn: de Mi TV. De televisie-schermen van Xiaomi staan net zoals de Mi telefoons bekend om hun indrukwekkende specificaties en lage prijzen. De Xiaomi Mi TV 3 is daarop geen uitzondering.

Xiaomi Mi TV 3

Eind 2015 kondigde Xiaomi de derde generatie van de Mi TV aan, deXiaomi Mi TV 3. De strak vormgegeven televisie is verkrijgbaar in verschillende formaten, tot en met 70 inch, wat gelijk staat aan 178 centimeter doorsnede. Het paneel van de Xiaomi Mi TV 3 is afkomstig van LG en ondersteunt een 4k-resolutie, waardoor je dus haarscherp films en series kunt kijken.

Mi TV Bar

De televisie van Xiaomi heeft een aluminium frame en een metalen backplate, maar vooral de extreem dunne randen vallen op. De Mi TV 3 is verder erg dun, met 11,6 mm op het dunste tot 36,7 op het dikste punt. Wat de Xiaomi Mi TV 3 vooral speciaal maakt is de externe speakerbar, die je dus zelf kunt plaatsen. De vier 2.5-inch luidsprekers zorgen voor een groot bereik, en verder vind je aan de achterkant van de Xiaomi Mi TV Bar, zoals de externe speakerbar heet, verschillende aansluitingen.

Xiaomi Mi TV Bar

De Mi TV Bar heeft namelijk drie HDMI-ingangen, USB 3.0 en USB 2.0-poorten, VGA, Ethernet, AV in en RF in en subwoofer out. De televisie heeft weinig aansluitingen, omdat je met een speciale kabel de Mi TV Bar met de televisie verbindt. Zo wordt de kabelspaghetti wat minder.

De televisie van Xiaomi draait op Android 5.1 met daaroverheen een interface van Xiaomi. Hierdoor kun je verschillende Android games rechtstreeks op je televisie spelen, en kun je handig content naar je scherm streamen. Zo kun je bijvoorbeeld je vakantiefoto’s op je TV tonen of Youtube filmpjes via de televisie bekijken.

Besturingssysteem

Het besturingssysteem, MIUI TV, draait op een Qualcomm Snapdragon 600 quad-core 1.7GHz chip, waardoor je razendsnel tussen verschillende apps en spellen kunt switchen. Ook wordt de Mi TV 3 elke maand geüpdatet, zodat je altijd de ultieme gebruikservaring zult hebben. De Mi TV 3 is in het Engels te gebruiken, een Nederlandse vertaling is nog niet beschikbaar.

MiFans
Logo