Xiaomi Mi Pro: nieuwe Go Pro actioncamera van Xiaomi

Xiaomi Yi Camera

Xiaomi Mi Pro nieuwe Go Pro actioncamera van Xiaomi

Xiaomi heeft vandaag een actioncamera gelanceerd, vergelijkbaar met de populaire camera’s van Go Pro. De camera maakt beelden in Full HD (1080p) met 60 beelden per seconden, of 120 seconden met een kwaliteit van 720p. De camera weegt slechts 72 gram en is voorzien van 16 GB opslagcapaciteit.

Xiaomi Mi Pro

De Xiaomi Mi Pro is de eerste camera die Xiaomi maakt. Qua uiterlijk lijkt de camera echter op een Go Pro, maar ook van binnen zijn er overeenkomsten te herkennen. De lens zorgt voor een beeldhoek van 155 graden, wat betekend dat je nooit iets zult missen doordat bijna je hele gezichtsveld gefilmd wordt. De Mi Pro maakt beelden in Full HD (1080p) met 60 beelden per seconden, 120 seconden met een kwaliteit van 720 en zelfs 240 beelden per seconden als je kiest voor een kwaliteit van 480p.

WiFi, batterij en waterdicht

Omdat de Xiaomi Mi Pro net als veel actioncamera’s geen scherm op de achterkant heeft om te zien wat je filmt, kun je een WiFi netwerk aanmaken vanaf de Xiaomi Mi Pro en via je telefoon de live-weergave bekijken, maar ook instelingen veranderen. In de Xiaomi Mi Pro zit een 1010mAh batterij, zodat je hem lang kunt gebruiken. Hoe lang precies is onbekend. De camera is ook waterdicht: je kunt hem gebruiken tot 40 meter onderwater.

Go Pro

De gelijkenis tussen de camera en de bekende Go Pro is groot. Xiaomi gebruikt niet alleen ongeveer hetzelfde ontwerp, maar ook van binnen verschillen de twee niet veel. De Xiaomi Mi Pro heeft namelijk een Ambarella A7LS-beeldprocessor, dezelfde als de Go Pro.

Prijs

De Xiaomi Mi Pro is in eerste instantie alleen in China verkrijgbaar, hoewel je hem ook op verschillende manier in Nederland kunt late komen. Omgerekend gaat de normale versie 57 Euro kosten, de zogenaamde vakantie versie met selfie-stok gaat 62 Euro kosten. Xiaomi heeft ook plannen om een accessoire-set te maken met onder andere een manier om de camera op je huisdieren te plaatsen.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo