Xiaomi Mi Pad: alles over Xiaomi’s eerste tablet

Mi Pad

De Xiaomi Mi Pad is de eerste tablet van Xiaomi. De Mi Pad is een kleinere tablet, ongeveer net zo groot als een iPad Mini. De Xiaomi Mi Pad is een erg krachtige tablet, maar erg goedkoop. De tablet werd in november 2015 opgevolgd door de Xiaomi Mi Pad 2.

Xiaomi Mi Pad Scherm

De Xiaomi Mi Pad heeft een 7.9 inch scherm, met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Het scherm heeft een pixeldichtheid van 326 pixels per inch (PPI), en je kunt de afzonderlijke pixels niet zien. Dit merk je goed tijdens het kijken van een video, maar ook zeker als je leest op de tablet. Letters zijn nu nog veel scherper, wat veel rust geeft tijdens het lezen. De Xiaomi Mi Pad is dus ook geschikt als e-reader.

Mi Pad

Specificaties

Ook op de andere onderdelen in de tablet is niet bespaart. De tablet heeft 2 gb werkgeheugen en standaard minimaal 16gb aan opslagcapaciteit. De processor is een NVIDIA Tegra K1 processor. Daarmee is de Xiaomi Mi Pad wereldwijd de eerste tablet met deze snelle processor. De processor is zo krachtig dat je er prima 3D-spellen mee kunt spelen zonder haperingen.

Camera

De Xiaomi Mi Pad heeft twee camera’s, een aan de voorkant en een aan de achterkant. De camera aan de voorkant heeft 8 megapixels, en is daarmee prima geschikt om mee te skypen. De camera aan de achterkant heeft 13 megapixels zodat je ook echt mooie, hoge resolutie foto’s kunt maken. Met de camera aan de achterkant kun je ook in full HD video opnemen.

MIUI Android

Mi Pad apps

Xiaomi smartphones en tablets maken gebruik van Android, maar wel een door Xiaomi aangepaste versie. Die aangepaste versie heet MIUI, en bevat vele verbeteringen. Zo is de indeling logischer, ziet Android er mooier uit en is er veel tijd en moeite gestoken in het toevoegen van handige features en extra maatregelen om de smartphones en tablets die MIUI draaien te beschermen tegen virussen.

Uitbreidbaar

Standaard heeft de goedkoopste versie Xiaomi Mi Pad16 GB aan opslagruimte. Mocht je dat te weinig vinden, dan is er ook een versie met 64 GB opslagcapaciteit. Maar, je kunt ook een Micro SD kaart gebruiken. Daardoor kun je tot 128 GB extra opslagcapaciteit toevoegen, waardoor je al je films en muziek op je tablet kunt zetten.

Kleuren

Mi Pad kleuren

De Xiaomi Mi Pad is anders dan tablets van andere fabrikanten verkrijgbaar in zes vele felle kleuren: rood, blauw, geel, groen, wit en zwart. De tablet is gemaakt met behulp van een nieuw ‘high gloss injection molding’ proces waardoor de kleur altijd mooi blijft, ook als de Xiaomi Mi Pad lang in de zon heeft gelegen. De bovenste laag van de tablet is egaal, waardoor je vuil gemakkelijk kunt verwijderen.

Prijs

De Xiaomi Mi Pad is in twee versies beschikbaar: met een opslagcapaciteit van 16gb of van 64gb. De huidige Mi Pad tablets beschikken alleen over WiFi, over een 3G of 4G versie is nog niets bekend. Onderstaande tabellen tonen de laagste prijzen bij door ons aanbevolen webshops.

MiFans
Logo