Xiaomi Mi Pad 3: Xiaomi’s tablet is een stuk sneller en zuiniger

Xiaomi Mi Pad 3

Begin april 2017 lanceerde Xiaomi haar derde generatie tablet: de Xiaomi Mi Pad 3. Ten opzichte van zijn voorganger is de tablet net wat sneller. Dat komt vooral door het toevoegen van extra werkgeheugen. Dat is namelijk verdubbelt van 2 naar 4gb.

Xiaomi Mi Pad 3 scherm

Het scherm van de Xiaomi Mi Pad 3 is met 7,9 inch even groot als zijn voorganger. Het scherm heeft een haarscherpe resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Het scherm is een IPS-paneel waardoor kleuren erg helder zijn en het scherm vanuit alle hoeken leesbaar is. Interessant zijn de extra scherm-features. Zo kun je de swart-wit modus inschakelen waardoor de tablet als ereader te gebruiken is. ’s Avonds wordt het blauwe licht weggefilterd waardoor je gemakkelijker in slaap valt.

Ontwerp en batterij

Voor de derde generatie Mi Pad heeft Xiaomi weer een metalen behuizing gekozen. De tablet is ongelofelijk dun, slechts 7 millimeter. Ook weegt de Xiaomi Mi pad 3 maar 328 gram. Ondanks het lage gewicht heeft de tablet een flinke batterij met een capaciteit van 6600mAh. Hierdoor kun je de tablet 12 uur gebruiken. Opladen gaat via USB Type-C. Snelladen wordt ook ondersteunt.

Xiaomi Mi Pad 3

Specificaties

Xiaomi heeft in de Mi Pad 3 gekozen voor een MediaTek MT8176 processor. Dit is een hexacore processor opgesplitst in twee delen. Gebruik je de tablet intensief, dan worden de razendsnelle 2,1 ghz kernen gebruikt. Bij relatief simpele taken worden de zuinige 1,7 ghz kernen gebruikt. Verder heeft de Xiaomi Mi Pad 3 een PowerVR GX6250 GPU, 4gb werkgeheugen en 64gb opslagruimte. De opslagruimte is niet uit te breiden.

Camera’s

De camera aan de achterkant is een 13 megapixel camera. Deze camera heeft een diafragma van f/2.2 zodat je ook in het donker goed belichte foto’s maakt. Je kunt met deze camera ook in full HD filmen. De camera aan de voorkant is een 5 megapixel camera.

Windows

Voorlopig is de Xiaomi Mi Pad 3 alleen verkrijgbaar in combinatie met Android. Later verwachten we ook een versie met Windows 10. Deze tablet zal waarschijnlijk een 9,7 inch scherm, Intel Atom Z8750 processor en 8gb werkgeheugen hebben.

MiFans
Logo