Xiaomi Mi Pad 2 review: prachtige goedkope tablet

Xiaomi Mi Pad 2 review

Xiaomi Mi Pad 2 review: mooie tablet, maar mist soms kracht

De Xiaomi Mi Pad 2 is de tweede tablet van Xiaomi. Het is de eerste tablet met een metalen frame, en lijkt qua ontwerp erg op de iPad Mini. De Xiaomi Mi Pad 2 is perfect voor surfen op het internet vanaf de bank, maar mist op sommige punten wat rekenkracht. Gamen gaat bijvoorbeeld wat minder op de tablet.

Dank aan Gearbest, dat ons exemplaar leverde.

Xiaomi Mi Pad 2 ontwerp

Xiaomi heeft voor het ontwerp van de Xiaomi Mi Pad 2 duidelijk afgekeken bij Apple. De gelijkenissen met de iPad Mini zijn erg groot. De vorm is hetzelfde, de tablets zijn gemaakt van hetzelfde materiaal en zelfs de tekst op de achterkant lijkt afgekeken te zijn van Apple. Op de achterkant van de Mi Pad lezen we ‘Designed by Xiaomi in Beijing’. Apple is bekent om de tekst ‘Designed by Apple in California’.

De Xiaomi Mi Pad 2 is in drie kleuren verkrijgbaar, namelijk goud, zilver en donkergrijs. Wij ontvingen de eerstgenoemde versie. Hoewel we eerst vreesden voor een te opvallende kleur, viel dit reuze mee. Het goud lijkt op afbeeldingen van Xiaomi erg goud, en ook op onze foto’s lijkt de tablet veel opvallender dan hij in werkelijkheid is. Je ziet wel dat het materiaal een gele kleur heeft, maar dit valt alleen op als je hem in het licht houdt.

Qua gewicht en afmetingen zijn de Mi Pad 2 en iPad Mini ook vrijwel hetzelfde. De Xiaomi Mi Pad 2 is iets zwaarder, maar de randen rondom het scherm zijn bij de Chinese tablet net wat dunner. Dat maakt de tablet net wat mooier om naar te kijken. Het scherm zelf is prachtig, ook voor het kijken van foto’s of video. De iPad Mini en de Mi Pad 2 hebben dezelfde resoluties, en de contrasten en kleuren van het Mi Pad scherm zijn erg indrukwekkend.

Xiaomi Mi Pad 2

Specificaties

Qua specificaties schiet de Xiaomi Mi Pad 2 net wat te kort voor gebruikers die een krachtige tablet willen. De Intel Atom X5-Z8500 Quad-core 2.24 GHz processor is vrij rap, het werkgeheugen is de bottleneck. De tablet heeft namelijk maar 2gb werkgheheugen, wat aan de lage kant is. Zeker als je je bedenkt dat 1gb van het werkgeheugen gebruikt wordt door het besturingssysteem. Je houdt dus slechts 1gb over.

De processor is zoals gezegd vrij rap. Daardoor verslaat de Chinese tablet zijn rivaal uit Californië. Alleen op het gebied van graphics wint de iPad, maar dat is maar marginaal. Wie dus zware games wilt spelen met zijn tablet, kan dus volgens de cijfers beter voor de iPad kiezen. Nadeel is wel dat je dan een hoop meer betaalt, maar er niet heel veel op vooruit gaat: de Mi Pad 2 is een snelle tablet, met een ongelofelijke prijs.

Camera

De meeste tablets hebben tegenwoordig minimaal een camera, en de Xiaomi Mi Pad 2 is daarop geen uitzondering. De tablet beschikt over een 8 megapixel camera aan de achterkant. Dat is niet heel veel, maar genoeg voor alledaagse foto’s. Bovendien is de fotograaf zelf belangrijker voor de kwaliteit van de foto dan zijn apparatuur!

Xiaomi Mi Pad 2 iPad Mini

De iPad Mini naast de Xiaomi Mi Pad 2.

MIUI 7 of Windows 10

Xiaomi Mi Pad 2 is de eerste tablet van Xiaomi die met twee besturingssystemen verkrijgbaar is. Er kan gekozen worden tussen een model met MIUI 7, de versie van Android die Xiaomi aanpast en verbetert. Daarnaast is de Xiaomi Mi Pad 2 verkrijgbaar met Windows 10. Het gaat om de volledige versie, dus dezelfde versie als op een computer. De versie met Windows 10 is alleen beschikbaar met 64gb opslagcapaciteit.

We willen graag nog wat langer stilstaan bij de opslagcapaciteit. De MIUI 7-variant is namelijk ook beschikbaar met 16gb opslagcapaciteit. Dat is tegenwoordig wat te weinig. Daarom raden we kopers aan de 64gb-versie te kiezen. Zo kun je al je apps, foto’s, video’s en muziek op de tablet opslaan. Het geheugen is namelijk niet uit te breiden. Er is geen versie met een simkaartpoort beschikbaar, zoals bij de iPad wel het geval is.

Batterij

De Xiaomi Mi Pad 2 heeft een grote 6190 mAh. Dat is veel groter vergeleken met de batterij van de iPad Mini. Het resultaat is dat je de Xiaomi Mi Pad 2 niet vaak hoeft op te laden. Wanneer dat toch nodig is, dan gebeurt dat via een USB Type-C oplaadkabel. Die kabel gebruikt Xiaomi voor al haar nieuwste producten. Het voordeel van de kabel is dat er geen verkeerde manier is van aansluiten.

Conclusie

We vinden de Xiaomi Mi Pad 2 een prachtige tablet, dankzij het metalen frame en de beschikbare kleuren. Als je de tablet wilt gebruiken voor surfen op het internet volstaat de tablet. Gamen gaat ook op de tablet, maar de meest belastende games lopen net wat soepeler op een iPad. Die is helaas een stuk duurder.

We willen Gearbest bedanken voor het opsturen van een exemplaar van de Xiaomi Mi Pad 2. De Xiaomi Mi Pad 2 is bij Gearbest te koop voor €170, de laagste prijs op het moment.

Xiaomi Mi Pad 2 bekijken bij Gearbest

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo