Xiaomi Mi Pad 2 ook beschikbaar met Windows 10

Xiaomi Mi Pad 2

Xiaomi Mi Pad 2 ook beschikbaar met Windows 10

Al langere tijd gaan er geruchten dat Xiaomi ook producten gaat verkopen met Windows 10. De Xiaomi Mi Pad 2 het eerste product dat ook met Windows 10 besteld kan worden. Het gaat om de volledige versie van het besturingssysteem, de versie die ook op computers gebruikt wordt.

Xiaomi Mi Pad 2 met Microsoft Windows 10

Al ongeveer een jaar zijn er geruchten dat Xiaomi apparaten gaat verkopen met Windows 10. Zo konden gebruikers van de Xioami Mi 4 Windows 10 op hun smartphone installeren. Dat ging echter nog om een test. Nu is het echt mogelijk: de Xiaomi Mi Pad 2 kan namelijk met Windows 10 of met Android besteld worden.

Volledige versie

Het gaat om de volledige versie van het besturingssysteem, die je normaal op een computer vindt dus. Er zijn ook tablet-versies van Windows 10, maar die gebruikt Xiaomi niet. Nu is ook te verklaren waarom Xiaomi een Intel Atom X5 processor gebruikt. Deze processor kan namelijk overweg met de volledige versie van het systeem van Microsoft.

Alleen 64gb opslagcapaciteit, 2gb werkgeheugen misschien weinig

De Xiaomi Mi Pad 2 met Windows 10 is alleen te koop met 64gb opslagcapaciteit. Deze versie heeft wel nog maar 2gb werkgeheugen, wat aan de lage kant is voor Windows 10. Gebruikers die zware applicaties willen gebruiken op de Xiaomi Mi Pad 2 moeten wellicht nog even wachten op een versie met meer werkgeheugen.

Xiaomi Mi Pad 2

De Xiaomi Mi Pad 2 is de eerste Xiaomi tablet met een volledig metalen behuizing. De tablet is verkrijgbaar in goud en zilver en is lichter en dunner dan zijn voorganger. Naast een Intel Atom X5 processor en 2gb werkgeheugen heeft de tablet een Intel HD Graphics GPU. De tablet heeft een 7.9 inch scherm met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. De Mi Pad 2 heeft een 8 megapixel camera aan de achterkant en een 5 megapixel camera aan de voorkant.

Te koop in december voor €190

De Xiaomi Mi Pad 2 met Windows 10 is vanaf december in China te koop, voor omgerekend €190. Kijk op de pagina’s van onderstaande verkopers om te zien vanaf wanneer zij de Xiaomi Mi Pad 2 zullen verzenden.

Bron

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo