Xiaomi Mi Note en Mi Note Pro gepresenteerd

Xiaomi Mi Note

Xiaomi Mi Note

Xiaomi heeft vanochtend de Xiaomi Mi note en Mi Note Pro gelanceerd. De smartphones zijn Xiaomi’s beste smartphones tot nu toe, hebben een Snapdragon 801 en 810 2.5GHz processor, 13 megapixel camera en de goedkoopste gaat omgerekend 315 Euro kosten.

Dat vanochtend een nieuwe telefoon gelanceerd zou worden werd eerder al bekend gemaakt, maar de geruchten weken uiteen waardoor we nog niet veel zeker wisten. Wel wisten we dat er twee telefoons gelanceerd zouden worden.

Xiaomi Mi Note

Dankzij het 5,7 inch scherm is de Mi Note Xiaomi’s tweede phablet, een kruising tussen smartphone en tablet. Het scherm is full HD en wordt gemaakt door Sharp. Verder heeft het scherm een kleurengamma van 95%. Dat betekent dat het scherm van de smartphone 95% van alle kleuren kan reproduceren, vele meer dan andere smartphones. Foto’s zien er dan ook fantastisch uit op het scherm.

Specificaties

De Mi Note heeft een Snapdragon 801 2.5GHz processor, 3gb werkgeheugen en een Adreno 330 GPU. De telefoon ondersteunt 4G en heeft twee simkaart poorten, een voor een micro simkaart en de ander voor een kleinere nano simkaart. Een 13 megapixel camera gemaakt door Sony met f/2.0 (mooi voor de foto’s met een wazige achtergrond) en stabilisatie zorgen ervoor dat je de mooiste foto’s met het apparaat kunt maken.

Verder heeft de Mi Note een Hi-Fi audio system waardoor muziek extra goed klinkt, en een 3000mAh batterij zodat je de telefoon de hele dag kunt gebruiken.

Prijs

De Xiaomi Mi Note met 16gb opslagcapaciteit gaat ¥2299 kosten, omgerekend €315. De 64gb versie gaat ¥2799 kosten, ongeveer 385 Euro.

Xiaomi Mi Note Pro

Naast de Mi Note lanceerde Xiaomi ook de Mi Note Pro. Deze smartphone heeft net als de andere smartphone een 5,7 inch scherm, maar de resolutie is beter. De Pro versie ondersteunt namelijk 2K kwaliteit wat neer komt op een scherm van 2560 bij 1440 pixels en 515 Pixels Per Inch.

Xiaomi Mi Note Pro

Specificaties

De Mi Note heeft een Snapdragon 810 processor, en 4gb aan werkgeheugen. Daardoor is de Pro versie een stuk krachtiger dan de normale versie. De Mi Note Pro heeft standaard 64gb flash opslagcapaciteit, die extra snel is. De telefoon ondersteunt 4G snelheden tot 450Mbps.

Prijs

De Mi Note Pro is duidelijk gericht op het hogere segment en heeft dan ook een hogere prijs. De telefoon kost ¥3299 in China, wat in Euro’s ongeveer €455 is.

Evenement

De liveblog van het gehele event is op het forum van MIUI te vinden. Daarnaast werden ook de Mi Box en Mi Headphones gelanceerd, waarover later meer.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo