Xiaomi Mi Note en Mi Note Pro: snelste smartphones tot nu toe

Xiaomi Mi Note

De Xiaomi Mi Note en Mi Note Plus zijn Xiaomi’s grootste en beste smartphones tot nu toe. Beide smartphones hebben een 5,7 inch scherm, maar het scherm van de Pro heeft een hogere resolutie. Bovendien is de pro-versie nóg sneller dan de normale versie. In 2016 werd de telefoon opgevolgd door de Xiaomi Mi Note 2.

Xiaomi Mi Note

Het verschil tussen de normale Mi Note en de Pro is vooral het scherm. De Mi Note heeft een scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en is daarom Full HD.

Specificaties

Daarnaast heeft de Mi Note een andere processor als de Pro. De Xiaomi Mi Note heeft een Snapdragon 801 processor en 3gb werkgeheugen. Als videokaart heeft de telefoon een Adreno 330 GPU, waardoor spellen soepel te spelen zijn zonder haperingen.

Pink edition

Enkele weken na de introductie van de Xiaomi Mi Note introduceerde Xiaomi een zogenaamde ‘pink edition’ van de smartphone. De telefoon is volgens Xiaomi gemaakt voor ‘moderne vrouwen die mode en tech willen combineren’. De telefoon is smaakvol lichtroze, en wordt geleverd inclusief powerbank zodat de telefoon altijd opgeladen kan worden.

Xiaomi Mi Note Pink edition

Prijs

De Xiaomi Mi Note is vanaf 27 januari in China te koop. De versie met 16gb opslagcapaciteit gaat ongeveer 315 Euro kosten, de versie met 64gb ongeveer 385 Euro.

Xiaomi Mi Note Pro

Xiaomi Mi Note Pro

De Mi Note Pro heeft een beter scherm dan de normale versie van de telefoon, namelijk een 2K resolutie. Dat komt neer op 2560 bij 1440 pixels, ongeveer 515 pixels per inch.

Specificaties

Daarnaast heeft de Pro betere specificaties. Zo heeft de telefoon een Snapdragon 810 processor, en 4gb werkgeheugen in plaats van 3gb. De Pro heeft ook sneller opslaggeheugen wat je vooral merkt tijdens het laden van grote bestanden zoals zware apps.

Prijs

Wanneer de Xiaomi Mi Note Pro te koop zal zijn is nog onbekend. Wel is de prijs in China bekend: ¥3299, omgerekend ongeveer 415 Euro.

Xiaomi Mi Note Pro camera

Camera

Beide modellen delen dezelfde camera. Dat is een 13 megapixel camera, gemaakt door Sony. De camera heeft ingebouwde stabilisatie waardoor video’s niet schokkerig zijn en een flitser met twee verschillende kleuren, waardoor foto’s er beter uitzien.

Dual-sim 4G

Ook hebben beide telefoons twee simkaart poorten. In de ene poort kan een micro simkaart, in de andere een nano simkaart. De telefoon ondersteunt ook 4G, hoewel de 4G van de Mi Note Pro een stuk hogere snelheden kan halen.

HiFi audio

De modellen hebben ook een speciale ingebouwde chip die speciale, hoge kwaliteits bestanden ondersteunt. Zo ondersteunen de smartphones HiFi audio, muziek met een veel hogere kwaliteit.

MiFans
Logo