Xiaomi Mi Note 2 gelanceerd: OLED scherm en 22 megapixel camera

Xiaomi Mi Note 2 phablet.

Xiaomi Mi Note 2 phablet.Eindelijk is het zover. Na maanden van gelekte foto’s en geruchten is de Xiaomi Mi Note 2 eindelijk gelanceerd. Xiaomi is trots op het nieuwe toestel en leek even niet op te kunnen houden op Twitter over de nieuwe phablet.

Design

Wat meteen opvalt aan het ontwerp van de Mi Note 2, is dat het veel weg heeft van de beruchte Samsung Galaxy Note 7. Het toestel heeft een 5.7 inch afgerond flexibel OLED display met aan de voor en achterkant 3D gebogen glas. Het scherm neemt met 77.2 % een groot deel van de voorkant in beslag. Dit biedt de gebruiker een indrukwekkend groot interactie veld.¬†Op uitgebrachte foto’s is het toestel te zien in het zilver en zwart.

Design van de Xiaomi Mi Note 2

Specificaties

De Mi Note 2 komt in twee verschillende versies. Het premium model heeft 6GB RAM en 128GB interne opslag, terwijl het goedkopere model 4GB RAM met 64GB interne opslag combineert. Als processor heeft het de nieuwste Qualcomm Snapdragon 821 met een maximale kloksnelheid van 2.35GHz. Xiaomi heeft voor de telefoon niet gekozen voor dual camera’s. Aan de achterkant zit een 22.56 megapixel Sony IMX318 Exmore sensor met een f/2.0 lens. Voor het maken van video’s heeft de camera EIS digitale stabilisatie tot 4k. De camera aan de voorkant is een 8 megapixel Sony IMX268 selfie schieter. Xiaomi heeft enkele optimalisaties toegevoegd, zoals verbeterde groep selfies en Beautify 3.0 voor nog mooiere foto’s. Het toestel wordt gepowered door een 4070mAh batterij met ondersteuning voor Quick Charge 3.0. Hopelijk geldt de vergelijking met Samsung niet ook voor de batterij.

Xiaomi Mi Note 2 camera specificaties

Prijzen

De premium versie van de Xiaomi Mi Note 2 zal te koop zijn voor omgerekend 447 euro. De goedkopere versie met 4GB RAM zal 383 euro gaan kosten.

Vandaag werd ook de Xiaomi Mi MIX gepresenteerd. Deze telefoon laat zien wat er op dit moment allemaal mogelijk is qua smartphones. Zo heeft hij bijna geen randen rondom het scherm, een ceramic body en zijn de randen van 18 karaats bladgoud.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo