Xiaomi Mi Note 10 Vs Mi 9T Pro: welke moet je kiezen?

De Xiaomi Mi Note 10 en de Mi 9T Pro werden allebei gelanceerd in de tweede helft van 2019. Beide toestellen werden met open armen ontvangen. Maar wat zijn nou precies de verschillen? Ik laat je zien welk toestel het beste bij jou past.

Xiaomi Mi Note 10 en de Mi 9T Pro

In 2019 bracht Xiaomi twee bijzondere toestellen uit. De Xiaomi Mi 9T Pro kwam in augustus en de Mi Note 10 volgde vlak voor de jaarwisseling. Hoewel de toestellen in hetzelfde jaar zijn uitgebracht, zit er toch een wereld van verschil tussen de telefoons. Bij de Mi Note 10 en de Mi 9T Pro is duidelijk te zien voor welke doelgroep Xiaomi de telefoons heeft gemaakt. Hieronder zie je welke belangrijke overeenkomsten en verschillen er tussen de smartphones zitten. Dan weet je aan het einde van dit artikel precies welk toestel jij het beste kunt kopen.


De Mi Note 10 en Mi 9T Pro in het kort

FeaturesXiaomi Mi Note 10Xiaomi Mi 9T Pro
SchermAMOLED CapacativeSuper AMOLED Capacative
Resolutie1080 x 2340 1080 x 2340
ChipsetSnapdragon 730GSnapdragon 855
GPUAdreno 618Adreno 640
RAM6GB6GB of 8GB
Camera’s108MP, 12MP, 5MP, 20MP, 2MP 48MP, 8MP, 13MP
Selfiecamera32MP 20MP pop-up
VingerafdrukscannerJaJa
Batterijcapaciteit5.260 mAh4.000 mAh
PrijsCa. 430 euroCa. 475 euro
Xiaomi Mi Note 10 6
Xiaomi Mi Note 10

De belangrijkste verschillen tussen de Mi Note 10 en de Mi 9T pro

Hierboven zie je een overzicht met enkele van de belangrijkste eigenschappen van beide toestellen. Maar wat betekenen deze gegevens voor je dagelijks gebruik? Ik leg enkele van de belangrijke verschillen uit.

Chipset

De gebruikte chip is een belangrijke indicator van de algemene snelheid van een toestel. In de Mi Note 10 is gebruik gemaakt van een Snapdragon 730G chipset. Geen verkeerde keuze, al hadden veel mensen wel meer verwacht, vooral in verband met de 108MP camera die in het toestel verwerkt zit.

De Mi 9T Pro is namelijk voorzien van de Snapdragon 855. Die test als chipset een stuk beter dan de 730G. Je kunt dit waarschijnlijk vooral merken in de snelheid van het toestel en wanneer je de camera’s gebruikt. Het opslaan van de beelden zal bij de Mi 9T Pro iets soepeler gaan en ook zullen de graphics bij videogames iets beter getoond kunnen worden.

XiaomiMi9TFeatured

Camera’s

Waar de Mi 9T Pro het wint op het gebied van de chipset, wint de Mi 10 juist weer terrein wanneer we kijken naar de camera setup. Dat is ook niet zo vreemd, want de Mi 10 was Xiaomi’s pronkstuk toen ze hun eerste toestel met een 108MP camera lanceerden.

Die camera, in combinatie met de andere 4 camera’s op het toestel zorgen ervoor dat je over het gehele spectrum van fotografische mogelijkheden voorzien wordt in je wensen. Een macro-lens, groothoeklens, portretlens, selfiecamera en algemene camera bieden voor ieder situatie een geschikte lens. De foto’s die je met het toestel maakt zijn overigens bijzonder goed.

De Xiaomi Mi 9T Pro heeft een hoofdcamera van 48MP – wat overigens ook niet slecht is – en biedt daarnaast nog twee andere camera’s. De selfiecamera is bij dit toestel in de behuizing weggewerkt, en popt uit de bovenkant wanneer je hem activeert. Na de Mi 9T Pro is Xiaomi weer een beetje van dit ontwerp teruggekomen en zien we het tot nu toe niet meer terug in nieuwe toestellen.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Batterijcapaciteit

Genoeg stroom is een voorwaarde voor een stressvrij leven. De batterijcapaciteit is daarom één van de belangrijkste voorwaarden voor een goede telefoon. De Xiaomi Mi Note 10 wint ook op dit vlak van de Mi 9T Pro. Met zo’n 1.200 mAh méér dan de Mi 9T Pro is het overduidelijk dat je een stuk langer kunt doen met de Mi Note 10. Volgens veel gebruikers van de Mi Note 10, waaronder wijzelf, is gebleken dat het bij licht gebruik heel goed mogelijk is om er twee dagen mee te doen, zonder tussentijds op te laden.

Met zwaarder gebruik gaat dat al in de richting van de anderhalve dag. Dat is behoorlijk handig, zeker wanneer je vaak lang onderweg bent. Uiteraard is de batterij van de Mi 9T Pro met zijn 4.000 mAh ook zeker niet slecht, maar het toestel mist toch nét die paar uur extra die je graag zou willen hebben.


Conclusie

De Xiaomi Mi Note 10 en de Mi 9T Pro lijken in sommige gevallen sterk op elkaar, maar toch hebben de verschillen tussen de toestellen de overhand. Waar de Mi 9T Pro gebouwd lijkt te zijn voor het zwaardere smartphonegebruik, is de Mi Note 10 juist een toestel dat zich richt op zijn absurde camera en een batterij die maar niet leeg lijkt te lopen. Zoals je ziet is er dus niet perse een winnaar te kiezen.

Wil jij prachtige foto’s schieten, dan neig je al snel naar de Mi Note 10. Wil je gewoon een snel toestel met een betrouwbare chipset die jou voorlopig niet in de steek laat? Dan is de Mi 9T Pro meer iets voor jou. Voor de prijzen hoef je de ene in ieder geval niet te verkiezen boven de ander, want die liggen namelijk redelijk dicht bij elkaar in de buurt. Welk toestel heeft jouw voorkeur? De Xiaomi Mi Note 10, of de Mi 9T Pro?

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo