Xiaomi Mi Note 10: bizarre camera, supergrote accu en onverslaanbare prijs

Lange tijd gingen er geruchten rond over het nieuwe vlaggenschip van Xiaomi. Daarbij ging het vooral over de camera die het toestel zou krijgen. Hoewel de geruchten soms te mooi leken om ook echt waar te zijn, blijken de meeste geruchten over de Mi Note 10 na de lancering toch echt te kloppen.

Bizar goede camera

De Xiaomi Mi Note 10 is voorzien van maar liefst 5 camera’s die allemaal een ander doel hebben. Daarvan is de hoofdcamera met 108 MP de grootste aanwinst op het toestel. Daarnaast vind je op de achterkant van het scherm ook een 20 MP groothoeklens, 2 MP macrolens en een 5 MP lens met 50x digitale zoom. Aan de voorkant van de telefoon schiet je selfies met de 12 MP front camera.

Lees ook: Xiaomi Mi Note 10 met 100?! euro korting (beperkte beschikbaarheid)

Xiaomi Mi Note 10 6

Deze camera-capaciteiten zorgen ervoor dat het toestel bijzondere prestaties kan neerzetten. De zoom is ongelofelijk als we de voorbeelden mogen geloven en ook op het gebied van kwaliteit zijn er grote stappen gemaakt.

Batterijcapaciteit en overige specificaties

Met de Xiaomi Mi Note 10 kom je niet zo snel met een lege batterij te staan. De accu heeft een capaciteit van maar liefst 5.260 mAh, waardoor je eenvoudig een hele dag met de telefoon moet kunnen doen. Dankzij de snellader van 30W zit de telefoon ook weer binnen 65 minuten vol. Deze feature – om snel te kunnen opladen – is op een smartphone met zo’n grote batterij nog redelijk uniek.

De overige specificaties van het toestel hebben redelijk veel weg van bijvoorbeeld de Mi 9T Pro, maar dan vaak net iets aangepast of geoptimaliseerd. Zo heeft de Mi 10 een AMOLED scherm van 6,47 inch dat beveiligd is met Gorilla Glass 5. De telefoon kun je overigens ontgrendelen met een vingerafdrukscanner aan de voorkant van het scherm. Verder is de Snapdragon 730G chip een verbeterde versie ten opzichte van de voorheen gebruikte Snapdragon 730, waardoor de Mi Note 10 ook geschikt is voor gamers.

Xiaomi Mi Note 10 9

Mi Note 10 prijs en beschikbaarheid

De Xiaomi Mi Note 10 is gelanceerd en verkrijgbaar in zowel Aziƫ als Europa. Er zijn dus behoorlijk wat aanbieders waar je de telefoon kunt kopen. Europa zullen waarschijnlijk wel iets hoger zijn dan in andere werelddelen. Uiteraard delen wij met jou de voordeligste winkels waar jij het toestel kunt kopen.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo