Mi Mix Fold: zo gaat Xiaomi’s opvouwbare Smartphone eruit zien

Xiaomi Mi Mix Fold opvouwbare smartphone

Nadat Xiaomi eerder dit jaar de wereldpers haalde, was het na alle rumoer bij Huawei en Samsung even stil rondom een opvouwbare telefoon van Xiaomi. Nu is de stilte doorbroken. Men heeft namelijk de eerste specificaties van de Xiaomi Mi Mix Fold ontdekt. Wij tonen hoe deze smartphone eruit kan gaan zien.

Wat weten we van de Xiaomi Mi Mix Fold?

Eerder deelde men, zonder een naam te geven, een teaser uit van de opvouwbare smartphone waar Xiaomi aan werkt. Daarna werd het stil. Inmiddels heeft men nieuwe informatie.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.387 Xiaomi-fans gingen je voor!

Hieruit blijkt dat de smartphone, nu onder de naam Xiaomi Mi Mix Fold, uitgevouwen niet twee maal, maar 1,5 maal zo groot wordt. Het OLED-beeldscherm is dan in opgevouwen stand 6,6 inch en uitgevouwen 8 inch. De ronde hoeken en diverse kleuren maken het premium uiterlijk van deze smartphone compleet.

Xiaomi Mi Mix Fold opvouwbare smartphone zijkant
Via: youtube.com (capture) | TechConfigurations

Technische specificaties Xiaomi Mi Mix Fold

Over de technische capaciteiten weten we nog niet veel, behalve dat deze met een Snapdragon 865 processor, 12GB RAM werkgeheugen en een batterij van liefst 6000mAh erg veelbelovend zijn.

Camera’s en geluid

Het toestel is aan de achterkant voorzien van 3, verticaal geplaatste, camera’s van 48, 20 en 16 MP met daaronder een uitsparing voor de LED-flitser. Daarnaast verwacht men stereospeakers. Wat niet te zien is, maar al wel bekend is dat er HDR 10 techniek beschikbaar is om jouw foto’s verder te optimaliseren.

Connectiviteit en beveiliging

Uiteraard zal het toestel geschikt zijn voor Wifi en Bluetooth (over geschiktheid voor 5G is nog niets bekend). Daarnaast is er een USB-C aansluiting voorzien. De 3.5 mm Jack lijkt te ontbreken. Voor de beveiliging maakt het toestel gebruik van een in-display vingerafdruksensor.

Xiaomi Mi Mix Fold opvouwbare smartphone gevouwen
Via: youtube.com (capture) | TechConfigurations

Hoe ziet het toestel eruit?

Op basis van de hierboven genoemde specificaties is het team van techconfigurations alvast aan de slag gegaan met het maken van een render. Uiteraard betreft het geruchten en een concept-ontwerp, dus mag het spreekwoordelijke korreltje zout niet ontbreken. Toch heeft men een reputatie, de feitelijke toestellen wijken zelden veel af van hun renders.

Xiaomi Mi Mix Fold kopen

Op dit moment is nog niet bekend welk prijskaartje er aan deze innovatieve smartphone hangt. Wel verwacht men dat men deze smartphone nog dit jaar uitbrengt. Uiteraard houden we jullie hier op MiFans op de hoogte…

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo