Xiaomi Mi Mix 4 verschijnt online: zou hij eraan komen?

De Xiaomi Mi Mix 3 met uitschuifbaar front

De Mi Mix Serie was één van de meest populaire smartphone series die Xiaomi uitbracht. Lang was het stil op het gebied van nieuws omtrent dit toestel. Tot nu. Zou de Mi Mix 4 er binnenkort aankomen?

Xiaomi Mi Mix 4

Xiaomi hanteert gewoonlijk een redelijk stabiele structuur wat betreft nieuwe launches. Jaarlijks komen er twee nieuwe vlaggenschip toestellen op de markt en tot nu toe is het merk daar redelijk voorspelbaar in geweest.

Halverwege februari zagen we de Chinese lancering van de Mi 10 (Pro) en werden records van onder andere DXOMARK op alle vlakken ingehaald. Een knappe prestatie, maar dat is pas één van de twee vlaggenschip toestellen van 2020 geweest. De hoop heeft daarom een tijdje gelegen op de nieuwe Redmi K30 pro, maar de algemeen directeur van Xiaomi – Liu Weibing – heeft aangegeven dat dit toestel niet beter gaat zijn dan de Mi 10 (Pro).

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

Gezien het verleden, waarin we zagen dat Xiaomi jaarlijks een regulier toestel lanceerde én een nieuw toestel in de MIX-serie, is het niet gek dat Xiaomi fans nu hevig speculeren over de komst van de Mi Mix 4.

Zeker gezien de laatste ontwikkelingen, lijkt de kans op een opvolger van de Xiaomi Mi Mix 3 steeds groter te worden.

Xiaomi-Mi-Mix-4
Via: weibo.com

Nieuw toestel al in gebruik

Op het populaire Chinese social media netwerk Weibo werd een bijzonder bericht geplaatst, vanuit één van de gebruikers. Daaruit bleek dat zijn bericht was geplaatst vanaf de Xiaomi Mi Mix 4, wat uiteraard leidde tot een hoop commotie.

We krijgen namelijk al sinds half november geruchten te horen over de (mogelijke) komst van het toestel. Daarvan was de verhulde verschijning op de website JD.com al een eerste signaal.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Het is dus bijzonder dat een gebruiker nu een bericht plaatst vanaf het daadwerkelijke toestel. Ondanks dat dit nog geen bevestiging is, kan het natuurlijk wel weer een hint zijn naar meer informatie in de nabije toekomst.

Zeker na de lancering van de Mi Mix Alpha in 2019 werd het enthousiasme voor de Mix-serie weer volledig aangewakkerd. We zijn dus erg benieuwd wanneer de Mi Mix 4 uiteindelijk gelanceerd gaat worden. Want één ding is zeker. Met de informatie die we tot nu toe hebben is het vrijwel zeker dat hij eraan komt.

Xiaomi Mi Mix 3 in diverse kleuren
De Mi Mix 3 was een zeer populair toestel na zijn lancering.

Mogelijke eigenschappen Xiaomi Mi Mix 4

Het is nu alleen nog even de vraag wanneer, en welke specificaties het toestel precies gaat krijgen. Volgens de GeekBench 5 database kunnen we in ieder geval rekenen op 6GB RAM geheugen, een single core score van 728 en een multicore score van 2776. Velen denken daarom dat het toestel – net als de Mi 9 – voorzien gaat worden van de Snapdragon 855 chipset.

Op het moment van schrijven is er verder helaas nog niets bekend over het toestel. We zullen dus nog heel even geduld moeten hebben om uit te vinden of we in 2020 nog voorzien gaan worden van een nieuwe smartphone in de Mi Mix-reeks van Xiaomi.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo