Xiaomi Mi Mix 2S officieel gelanceerd: bijzonder betaalbaar en herkenbaar

De Xiaomi Mi Mix 2S heeft officieel het levenslicht gezien en dat betekent dat inmiddels alle details bekend zijn. Het blijkt dat er al veel klopte in de geruchten, maar inmiddels hebben we de bevestiging.

Xiaomi Mi Mix 2S

Met de Xiaomi Mi Mix 2S komt er een nieuw toptoestel op de markt van ons favoriete merk, waarbij de specificaties op dit moment heel goed meekunnen met de top van de markt. Denk hierbij onder andere direct concurreren met de iPhone X en Samsung Galaxy S9.

Het toestel heeft een 5,99 inch-scherm met minimale bezels (schermranden), hetgeen resulteert in een screen-to-body-ratio van 81,9%. Door deze kleine bezels is er ook een andere resolutie, namelijk 1080 x 2160 pixels. Dit is iets beter dan Full HD, zoals we dat lang als standaard hebben gezien in smartphones.

Verder zien we dat het toestel uitgerust is met de Snapdragon 845-chipset, de snelste mobiele processor van dit moment gemaakt door Qualcomm. Er zijn verschillende versies als het gaat om RAM en opslag. De 256GB-versie heeft 8GB RAM, de Mi 2S met een opslagcapaciteit van 64/128GB moet het doen met 6GB. Dit is overigens ruim voldoende in combinatie met deze chipset. Alle varianten beschikken over een microSD-slot.

MiMix2S 1

Opvallend is de relatief grote accu van 3500 mAh, die het grote scherm van stroom moet voorzien. Hierbij wordt er ondersteuning geboden voor quickcharge 4.0, waardoor het opladen vele malen sneller gaat. Hierbij wordt ook draadloos opladen ondersteund. De dock om draadloos op te laden is los te koop voor ~ 15 euro.

Looks, camera en software

De Xiaomi Mi Mix 2S bestaat aan de voorkant bijna volledig uit scherm, iets wat de nieuwe generatie topsmartphones kenmerkt. Het design zal je bekend voorkomen als je zijn voorgangers bekeken hebt, maar onder de motorkap en vooral bij de camera’s zijn er grote verbeteringen.

Er is gekozen voor een dubbele camera-setup, waarbij er een een 12 megapixel telefoto-lens aanwezig is en een 12 megapixel groothoek-lens. Hiermee wordt het onder andere mogelijk om optisch – en dus zonder kwaliteitsverlies – te zoomen en kun je het zogenaamde bokeh-effect toepassen. Hiermee kun je de achtergrond blurren, zodat een bepaald voorwerp op de voorgrond uitgelicht wordt. Daarnaast is er software toegevoegd waardoor er dynamische effecten toegevoegd kunnen worden aan de achtergrond, zoals hieronder te zien.

Ook de selfie-camera kan dergelijke bokeh-shots maken.

De Mix Mix 2S draait op MIUI9, gebaseerd op Android 8.0 Oreo. Daarnaast is er ook direct een Google Assistant-concurrent gelanceerd: Xiao AI. Hiermee probeert Xiaomi de smartphone(s) nog slimmer te maken en zullen er in de toekomst allerlei handige functies worden toegevoegd. Vooralsnog is deze alleen beschikbaar in China.

Verder is het goed om te weten dat er geen 3,5mm jack aanwezig is op toestel en je dus gebruik zal moeten maken van een Bluetooth-headset.

Xiaomi Mi Mix 2S prijs en kopen

De Xiaomi Mi Mix 2S is een high-end-smartphone, maar Xiaomi heeft het voor elkaar gekregen daar een iets minder high-end prijs aan te hangen. Er zijn een drietal varianten:

  1. 6GB RAM + 64GB ROM – 3,299 Yuan (~€ 423)
  2. 6GB RAM + 128GB ROM – 3,599 Yuan (~€ 462)
  3. 8GB RAM + 256GB ROM – 3,999 Yuan (~€ 513)

Het toestel zal vanaf 3 april verkocht gaan worden, onder andere in China bij retailers als Gearbest. We houden je uiteraard op de hoogte van de beste deals!

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo