Xiaomi Mi Max, goedkope phablet met gigantisch scherm en batterij

Xiaomi Mi Max

De Xiaomi Mi Max is Xiaomi’s eerste phablet. Dat is een telefoon met een scherm groter dan 6 inch. De Mi Max heeft een prachtig scherm en een snelle processor, maar onderscheidt zich écht op het gebied van de camera en batterij. In mei 2017 werd de phablet opgevolgd door de Xiaomi Mi Max 2

Xiaomi Mi Max specificaties

De Xiaomi Mi Max heeft een 6,44 inch quad HD scherm. Het scherm heeft een hoge pixeldichtheid van 342 Pixels Per Inch. Om krassen te voorkomen is het scherm gemaakt van Gorilla Glass 4, dat bijna niet kapot te krijgen is.

Afhankelijk van het model heeft de Xiaomi Mi Max een Snapdragon 650 of 652 processor. Het standaard model heeft 32gb opslagruimte, 3gb werkgeheugen en een Snapdragon 650 processor. De versies met 64gb en 128gb beschikken over 4gb werkgeheugen en een net iets snellere Snapdragon 652 processor.

Camera

Er zijn, zoals tegenwoordig gebruikelijk, twee camera’s te vinden op de Xiaomi Mi Max. De camera aan de voorkant is een 5 megapixel camera. Daarmee kun je Skypen en selfies maken. Aan de achterkant vind je een 16 megapixel camera. Deze camera heeft een aperture van f/2.0. Dat betekent dat de camera veel licht binnen laat, waardoor foto’s in het donker er beter uitzien. Bovendien beschikt de telefoon over een dual-tone flitser.

Xiaomi Mi Max zilver

Batterij

De Xiaomi Mi Max heeft een gigantische batterij met een capaciteit van 4850 mAh. Volgens Xiaomi is de batterij 76% groter dan die van de iPhone 6s Plus. De telefoon kan hierdoor 24 uur lang gebruikt worden voor de batterij leeg is. Dit is 24 uur gebruikstijd, geen standby-tijd. De smartphone houdt het dus nog veel langer vol in standby.
Mi Max beschikt ook over snelladen. Hierdoor kun je in 30 minuten 80% van de batterij opladen. De laatste 20 procent duren vanzelfsprekend wat langer om schade aan de batterij te voorkomen.

Dual sim, uitbreidbaar geheugen

In de Xiaomi Mi Max kunnen twee simkaarten gebruikt worden. Handig als je op twee telefoonnummers bereikbaar wilt zijn. Ook het geheugen is uitbreidbaar met een micro SD kaart. Nadeel is wel dat je dan nog maar ruimte hebt voor een simkaart.

Vingerscanner

Vrijwel elke smartphone heeft tegenwoordig een vingerscanner en de Xiaomi Mi Max is daarop geen uitzondering. De vingerscanner bevindt zich aan de achterkant. Daar waar je je wijsvinger hebt tijdens het gebruiken van de telefoon. Hierdoor kun je de telefoon razendsnel ontgrendelen wanneer je hem oppakt.

Xiaomi introduceert MIUI 8 en Xiaomi Mi Max

Prijs en beschikbaarheid

De Xiaomi Mi Max is verkrijgbaar in de kleuren zwart, zilver en goud. Onderstaande webshops leveren de Xiaomi Mi Max in Nederland en België.

 

MiFans
Logo