Xiaomi lanceert goedkope Mi Led Smart Bulb en twee smartphones

Xiaomi-Yeelight-smart-led-bulb

Het World Mobile Congress in Barcelona is in volle gang. Vrijwel alle grote telecombedrijven presenteren daar hun komende innovaties. Het gaat daarbij niet alleen over smartphones, maar ook over allerlei andere slimme elektronica. Inmiddels heeft Xiaomi ook haar onthullingen gedaan.

Xiaomi Mi Mix 3 5G

Het was al even bekend welke telefoons Xiaomi zou gaan presenteren. Het gaat om de Xiaomi Mi 9 en de Xiaomi Mi Mix 3 5G, die geschikt is voor het 5G-netwerk. Aangezien het 5G-netwerk in Nederland voorlopig nog niet landelijk dekkend is concludeerden we eerder al dat het niet nodig is om op deze versie te wachten. Met de gewone Xiaomi Mi Mix 3 kun je jaren vooruit. In dit overzicht zie je waar je deze kunt kopen.

Lancering Xiaomi Mi 9

De tweede smartphone die gelanceerd werd is de Xiaomi Mi 9. Het betrof hier de Europese lancering van dezelfde telefoon die op 20 februari in China werd gelanceerd. Aangezien we daar al uitgebreid verslag aan deden bracht deze lancering niets nieuws voor jullie als Mi fans. Inmiddels werden wel de Nederlandse prijzen bekend gemaakt.

Mi Led Smart Bulb slimme verlichting

Naast de smartphones hield Xiaomi een presentatie over allerlei integreerbare slimme apparatuur voor in en om het huis. Zij kondigde hierbij ook de Mi Led Smart Bulb aan. Deze slimme LED-lamp komt in twee varianten. Een witte (Mi Led Smart Bulb Philips Wi-Fi E27) en een lamp die 16 miljoen kleuren kan weergegeven. Deze lampen zijn energiezuinig. Daarnaast hebben ze, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de slimme Ikea-lampen, geen aparte toepassing nodig om in de fitting te passen. Je draait ze eenvoudig in.

In dit filmpje zie je de, door omstandigheden, wat knullige presentatie van de lampen. (Tekst loopt door onder het filmpje).

https://youtu.be/TdjixLchZ-M

De bediening werkt eenvoudig. Je kunt via spraakassistenten Alexa en Google Assistant precies vertellen hoe je jouw licht wilt en met de Xiaomi Mi Home App stel je de verlichting in via jouw mobiele telefoon, ook als je niet thuis bent. De lampen gaan volgens Xiaomi tot wel 11 jaar mee. Het laatste argument is, zoals altijd bij Xiaomi de prijs. Met een prijs van € 9,90 voor de witte versie en € 19,90 voor de gekleurde versie is deze slimme lamp niet alleen veel gebruiksvriendelijker, maar ook veel goedkoper dan zijn concurrenten.

Wanneer de lampen in Nederland verkrijgbaar zijn is nog niet bekend. Ze zijn onder andere verkrijgbaar bij Gearbest, Banggood en AliExpress.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo