Xiaomi Mi Brain: de intelligente tv assistent

Aankondiging Xiaomi Mi Brain

Het rekeningnummer is: NL57 INGB 0005 1327 19 Ten name van I.R.S. Braam

Xiaomi is weer druk in de weer met nieuwe lanceringen. We weten dat het bedrijf onlangs de lang verwachte Xiaomi Mi 5S en Xiaomi Mi 5S Plus heeft gelanceerd. Op hetzelfde evenement is er ook een nieuwe “robot” onthult, genaamd de Xiaomi Mi Brain. Deze is als het ware een intelligente assistent, die aangesloten kan worden op de Xiaomi TV 3S. De Mi Brain kan dan bijvoorbeeld films en tv series adviseren gebaseerd op de voorkeuren van de gebruiker. Deze kunnen dan weer op de Xiaomi tv worden bekeken.

Kunstmatige intelligentie

De Mi Brain gebruikt “deep machine learning”, neurolinguistisch programmeren en spraakherkenning om achter de voorkeuren van de gebruiker te komen. Deze kunstimatige intelligentie maakt ons leven dan weer een stuk aangenamer. Xiaomi is één van de eerste bedrijven die een smart assistant heeft uitgebracht, welke gekoppeld kan worden aan een tv. Andere bedrijven hebben ook wel kunstmatige intelligentie gebruikt in bepaalde apps, maar Xiaomi heeft met de Mi Brain iets unieks op de markt gezet.

Geruchten over de Mi Brain doken eerder deze week op en het apparaat werd gespot op de Chinese social media site Weibo. Er is nog niet veel bekend over verdere specificaties. De tv assistent zou volgens berichten komen met functies zoals WiFi connectiviteit.

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo