Xiaomi Mi Box lancering in oktober

Foto van de Xiaomi Mi Box

Foto van de Xiaomi Mi Box

Er zijn dit jaar al heet wat producten van Xiaomi uitgekomen. Naast ontzettend veel smartphones, zagen we ook een stofzuiger en een smartwatch. Nu kunnen we in oktober de Xiaomi Mi Box verwachten. Als het ware de Android versie van de Apple TV.

Lancering in Q4

In mei werd de Mi Box al aangekondigd op Google 1/0, een jaarlijkse conferentie voor voornamelijk web en applicatie ontwikkelaars. Daarna heeft Xiaomi eigenlijk niks meer laten horen over het gewilde kastje.Via een bron binnen Xiaomi is nu bekend geworden, dat het waarschijnlijk aan het begin van het vierde kwartaal in de winkel zal liggen. Als deze informatie klopt, zou de Mi Box rond oktober te koop moeten zijn.

Specificaties

Zoals eerder gezegd is de Mi Box een soort Apple TV, maar in plaats van  iOS gebruikt het Android als besturingssysteem. Via de box kunnen onder andere video’s worden bekeken op de tv. Het apparaat komt met een quad-core ARM processor, 8GB opslag voor bestanden, 2GB RAM en een Mali 450 GPU. Verder kan het 4k video afspelen met een snelheid van 60 FPS en ondersteunt het Dolby Digital Plus. Het is geschikt voor HDMI 2.0a en er is zelfs een controller om spelletjes op de tv te spelen.

Ook in Amerika

Xiaomi is op het moment vooral bekend in China, maar zou natuurlijk ook graag willen doorbreken in Europa en de Verenigde Staten. Veel Amerikanen wachten ook al heel lang op het moment, dat Xiaomi bij hun ook gewoon in de winkel ligt. Met de Mi Box doet Xiaomi eindelijke zijn intrede tot de Amerikaanse winkels. In oktober zal ook daar dit nieuwe Xiaomi apparaat gewoon in de winkel kunnen worden gekocht. Hopelijk is Nederland hierna aan de beurt.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo