Xiaomi Mi Band 5 officieel: alles wat je moet weten

Xiaomi Mi Band 5 featured

Lekker sporten wordt nog verleidelijker met een goede fitness watch om je pols. De Xiaomi Mi band 5 is nu officieel gelanceerd in Europa en blijkt een stuk uitgebreider dan zijn voorganger. Dat maakt hem een prima opvolger van de Mi Band 4. Je leest hier alles over deze nieuwe smartband van Xiaomi.

Xiaomi Mi Band 5 nu ook hier officieel

De Xiaomi Mi Bands zijn een bijzondere reeks fitness trackers waarmee je voor een lage prijs nog iets fitter kunt worden. Maar met iedere nieuwe versie rijst de vraag: wat kan dit exemplaar meer dan de vorige?

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

Inmiddels is de Xiaomi Mi Band 5 officieel aangekondigd voor de Europese markt en delen we graag alle info met je!

Dit moet je weten over de Xiaomi Mi Band 5

De Mi Band 5 is niet zomaar een opvolger van de Mi Band 4. Maar, uiteraard is de fitness tracker ook weer geen compleet vernieuwende versie. Toch zitten er meer dan genoeg boeiende features op die het een upgrade vanaf de Mi Band 4 waard maken.

Lees ook: De Xiaomi Mi Band 4 vs. Huawei Honor Band 5: welke moet je kiezen?

Xiaomi Mi Band 5
Via: gearbest.com

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Do Not Disturb

Een optie in de smartband is vooral handig wanneer je rust aan je hoofd wilt. De Do Not Disturb Mode van de Mi Band 5 is uitgebreider gemaakt, waardoor je het helemaal zelf kunt instellen naar je eigen wensen. Je kan daardoor dagplanningen maken waarbij je nooit tussen bepaalde tijden gestoord wordt met telefoontjes of andere meldingen.

Maar er zijn ook kortdurende en eenmalige ‘niet storen’-momenten in te plannen. Bijvoorbeeld een half uurtje voor tijdens je lunchpauze, of een twee uur durende vergadering op je werk.

Verder zien we ook functies terugkomen als bijvoorbeeld

stressniveaudetectie, ademoefeningen, gezondheid voor vrouwen,
en PAI-gezondheidsmatrix.

Overige upgrades ten opzichte van de Mi Band 4

Met de bovenstaande functies zijn we er nog niet. Xiaomi heeft namelijk nog 5 grote (software)upgrades uitgevoerd in de Mi Band 5.

Xiaomi Mi Band 5
Via: gearbest.com

Zo kan je de smartband nu bijvoorbeeld gebruiken om je camera op afstand te besturen, zit er een professionele sensor in om bewegingen en aanrakingen te analyseren en maak je nu gebruik van 11 verschillende sportmodes.

Voor dames zit er ook een speciaal Female Health programma op, en daarnaast maakt het apparaat gebruik van Magnetic Charging en bekijk je alle informatie op een iets groter scherm (20%) dan voorheen.

Diverse thema’s & eindelijk makkelijk opladen

Het voordeel van een digitaal horloge is dat je zelf een thema kunt uitkiezen. Maar bij de vroege uitvoeringen van de Mi Band kon je niet zoveel kiezen. Bij de Mi Band 5 krijg je de optie op 65 verschillende thema’s te kiezen. Meer dan genoeg voor een beetje variatie.

Een ander groot voordeel van de Mi Band 5 is de manier van opladen. Het is Xiaomi eindelijk gelukt om een fitness tracker te maken waarbij je het bandje niet hoeft te verwijderen om hem op te laden. Ander goed nieuws: de accu van de Mi Band 5 gaat zo’n 14 dagen mee.

Prijs en beschikbaarheid in NL en BE

De Xiaomi Mi Band 5 is binnenkort in Europa te koop voor een adviesprijs van 39 euro. Het is bij de aankondiging voor Europa nog niet bekend wanneer deze beschikbaar zal zijn. Inmiddels is de Mi Band 5 wel al hier verkrijgbaar.


Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo