Xiaomi Mi Band 5: info gelekt over NFC en meer

Mi Band 4

De lancering van de Xiaomi Mi Band 5 komt steeds dichterbij. We moeten nog héél even geduld hebben op de volledige lijst specs, maar dankzij een lek weten we nu toch al iets meer over een aantal features.

Xiaomi Mi Band 5

De opvolger van een Mi Band zit altijd weer vol met nieuwe opties die zorgen voor een frisse wind binnen het fitness tracker segment van Xiaomi. Bij de Mi Band 5 was het alleen nog even de vraag welke features ervoor zouden zorgen dat het apparaat weer vernieuwend is. Tot nu. Want een lek vertelt ons meer over enkele belangrijke specificaties.

Bekijk hier ook de Mi Band 4

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.388 Xiaomi-fans gingen je voor!

Mi Band 4
De Mi Band 4 is erg populair onder zwemmers | Via: mi.com

Do Not Disturb modus

De DND-modus is erg handig voor mensen die bepaalde tijden willen instellen waarop ze niet bereikbaar willen zijn. Maar zulke instellingen kosten vaak wat tijd, en zorgen er dus voor dat je niet even snel de Do Not Disturb modus kan activeren.

Bij de Xiaomi Mi band 5 komt daar verandering in. Ga je een vergadering in, of heb je een belangrijk gesprek? Dan kan je de DND-modus nu voor 30 minuten, één uur of twee uur activeren. Daarna vervalt de instelling weer, zodat je hier veel meer aan hebt in het dagelijks leven dan de vorige variant van deze feature.

NFC als nieuwe feature

In de duurdere smartwatches zit vaak al wel NFC ingebouwd. En ook is de Mi Band 5 niet de eerste fitness tracker die NFC krijgt. In Rusland werd recentelijk nog een Mi Band 4 gelanceerd met Mastercard NFC-ondersteuning en ook bepaalde versies in China hebben NFC aan boord. Toch is het voor deze productreeks op de globale markt wel nieuw.

Door deze feature is het nu overbodig om je portemonnee mee te nemen als je gaat hardlopen, omdat je gewoon met je fitness band kunt betalen voor je flesje water.

Mi Band 4
Het design van de Mi Band 4 | Via: mi.com

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Overige specificaties

In het lek kwamen ook andere hele specifieke features naar voren. Zo kunnen Marvel fans zich in de handen wrijven, want één van de Watch Faces zal voorzien zijn van een Avengers logo.

Daarnaast kun je ook rekenen op functies als een Amazon Alexa integratie, Sp02, camera controller en kalender voor je menstruatie cyclus.

Beschikbaarheid en prijzen

De Xiaomi Mi band 5 zal waarschijnlijk op 11 juni worden gelanceerd. Tot die tijd wordt er nog wel meer gelekte informatie verwacht. Helaas weten we op dit moment nog niet welke prijs de Mi Band 5 op de Nederlandse markt zal gaan krijgen.

Vergelijk hier de prijzen van de Mi Band 4

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo