Xiaomi Mi Band 4 VS Huawei Honor Band 5; welke moet je kopen?

Xiaomi en Huawei zijn beide prima bedrijven wanneer het gaat om technologie. Maar welke van de twee fitness trackers presteert er het beste? Ik geef je een vergelijking tussen de Mi Band 4 en de Honor Band 5.

Huawei of Xiaomi?

Bij veel merken kun je direct wel iets zeggen over de verschillen tussen de bedrijven. Bij Xiaomi en Huawei kan dat ook, maar het is toch iets lastiger. Beide bedrijven zitten qua prijs aan de onderkant van de markt, maar bieden toch vaak hoogwaardige apparaten aan.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.388 Xiaomi-fans gingen je voor!

De vraag of je voor de Honor Band 5 of de Xiaomi Band 4 moet kiezen is dus niet zo vreemd. Beide trackers zijn in principe prima. Maar welke past het beste bij jou? Laten we eens gaan kijken naar de overeenkomsten of verschillen.

EigenschappenHuawei Honor Band 5Xiaomi Mi Band 4
SchermAMOLED-touchscreen AMOLED-touchscreen
HartslagmeterJa, met 24-uur monitoring Ja, met 24-uur monitoring
Aantal te tracken sporten86
Notificaties van appsJaJa
Notificaties van telefoontjesJaJa
WaterdichtheidTot 50 meter diepTot 50 meter diep
BatterijduurMax. 14 dagenMax. 20 dagen
Slaap analyseJaJa
PrijsCa. 40 euroCa. 35 euro
ninebot-kickscooter-max-g30-powered-by-segway (3)
Via: hihonor.com

Display en uiterlijke kenmerken

De Xiaomi Mi Band 4 is een look-a-like van zijn voorganger. Een hoog, ovaal scherm met een eenvoudig bandje, waarmee je de Band 4 met een drukknop kunt vastklikken aan je pols. Bij de Honor Band 5 is gekozen voor een iets meer rechthoekig design, en een ‘echt’ horlogebandje die je eenvoudig kunt verstellen.

De displays van beide fitness trackers bestaan uit een 0,95 inch kleuren AMOLED scherm, waardoor er op dat gebied weinig verschil op te merken is tussen de horloges. Een groot voordeel van de Xiaomi Mi Band 4 is dat je veel verschillende ‘skins’ kunt kiezen, waarmee je de achtergrond van je horloge dus bepaalt. Er zijn zelfs mogelijkheden om de skins van derden te gebruiken. Bij de Huawei Honor Band 5 moet je helaas kiezen uit slechts 8 voorgeselecteerde opties.

Batterijduur en oplaadmogelijkheden

Zowel Xiaomi en Huawei vinden dat hun apparaten het lang uit moeten houden als het om batterijduur gaat. De Huawei Honor Band 5 kan met zijn 100 mAh batterij, een dag of 14 zonder opgeladen te hoeven worden. De Xiaomi Mi Band 4 gaat daar met zijn 135 mAh batterij nog een stuk overheen, want die doet het soms meer dan 20 dagen achtereenvolgens. Daarmee is de Mi Band 4 een zeer interessante fitness tracker voor iemand die niet van dagelijks opladen houdt.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Opladen van de Honor Band 5 is wel iets eenvoudiger, want daarbij hang je de tracker gewoon direct aan de oplader. Bij de Mi Band 4 moet je hem dan eerst uit het bandje halen. Uiteraard is dat niet zo’n groot probleem, aangezien je dat slechts 1 of 2 keer per maand hoeft te doen.


Mi Band 4
Via: mi.com

Sporten & gegevens analyseren

Met de Xiaomi Mi Band 4 en de Honor Band 5 kun je meer dan genoeg sporten beoefenen. Hardlopen, wandelen en fietsen worden ondersteund door beide trackers. Wat een aanwinst is voor de Mi Band 4, is het tracken van zwemslagen. Door een geüpgradede tracker is het nu mogelijk om je zwemslagen bij te houden, het aantal baantjes en nog meer. De Mi Band 4 is dus een ideaal horloge voor zwemmers. De Xiaomi Mi Band 4 ondersteunt in totaal 6 sporten, de Honor Band 5 biedt er 8.

Een andere functie die beide fitness trackers ondersteunen is het analyseren van slaap. De Mi Band 4 biedt de optie om de duur van je slaap te analyseren en te bekijken welk percentage van je slaap diep of juist oppervlakkig is geweest. De Honor Band 5 doet daar nog een schepje bovenop met een complete analyse van je slaappatroon. Zo kan het horloge helpen om eventuele slaapproblemen te herkennen. Dit doet de tracker onder de naam Huawei TruSleep.

Verder zitten er in beide horloges een hartslagmeter en stappenteller, en biedt de Honor Band 5 ook een meter waarmee de zuurstof in je bloed berekend kan worden.


Conclusie

De Xiaomi Mi Band 4 en de Huawei Honor Band 5 zijn redelijk aan elkaar gewaagd. Toch zijn er enkele noemenswaardige verschillen, waardoor je geneigd kan zijn voor één van beide fitness trackers te kiezen. Voordelen van de Mi Band 4 zijn de lange batterijduur en een geweldige sensor voor zwemmers. Voordelen van de Honor Band 5 zijn juist het analyseren van slaap, meer sporten die je kunt tracken en Bluetooth 5.0.

Welke activity tracker voor jou de beste keus is, hangt dus af van die twee eigenschappen. Voor welke tracker kies jij?

Huawei Honor Band 5

Huawei-Honor-Band-5
Via: hihonor.com
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo