5 reden om de Xiaomi Mi Band 4 deze maand nog te kopen

Mi Band 4

Dat Xiaomi vaak zeer lage prijzen rekent voor zijn producten is allang geen nieuws meer. Maar soms komt er een product op de markt dat toch nét iets meer opvalt. In dit artikel lees je daarom 5 redenen waarom de Mi Band 4 voor jou misschien wel de beste activity tracker is.

Mi Band 4

De Mi Band 4 is de opvolger van de Mi Band 3, die in 2018 werd gelanceerd. In de tussentijd heeft Xiaomi niet stilgezeten en zijn ook in deze versie weer nieuwe technologische snufjes verwerkt. En hoewel er andere goedkope activity trackers zijn, en ook activity trackers met vergelijkbare specificaties, is de Mi Band 4 vooralsnog de enige die deze twee werelden wist te koppelen. Kijk zelf maar mee waarom de Mi Band 4 zo’n opvallende activity tracker is.


1. De lage aanschafprijs

Wanneer je alleen kijkt naar de specificaties van de Mi Band 4, verwacht je niet direct dat je hem kunt kopen voor minder dan 30 euro. Sterker nog, de meeste concurrenten komen niet in de buurt van die prijs. Kijk bijvoorbeeld maar naar de goedkoopste Fitbit, die overeenkomt qua specificaties en waarmee je vergelijkbare activiteiten kunt doen. Die kost je al gauw meer dan 100 euro.

Maar ook de activity trackers van andere Aziatische merken – zoals Huawei -rekenen hogere prijzen dan Xiaomi. De Mi Band 4 is qua prijs dus een opvallende activity tracker, met name als je kijkt naar de specificaties.


2. Je kunt ermee zwemmen

Bij de lancering van de Mi Band 4 was het een behoorlijke verrassing dat de tracker helemaal waterdicht is. Zwemmers kunnen hem dus nu bijvoorbeeld ook gebruiken om hun activiteiten in het water te meten. Dat gebeurt door middel van SWOLF, oftewel een Swim Golf Score. De Mi Band 4 is in staat om zwembewegingen te analyseren en meet onder andere de afstand, het aantal slagen en je hartslag.

Mi Band 4
Via: mi.com

3. De hoeveelheid track mogelijkheden

Bij de meeste activity trackers met een prijs onder de 30 euro worden alleen je stappen gemeten of kun je alleen eenvoudige hartslag metingen doen. Bij de Xiaomi Mi Band 4 heb je de keuze uit verschillende activiteiten, waaronder wandelen, hardlopen, zwemmen, fietsen, binnen hardlopen en algemene workouts. Staat de oefening er niet bij, dan kun je de activiteit alsnog tracken door zelf te taggen wat voor sport je aan het doen bent. Zo ontstaat er een overzicht met welke sporten je hebt gedaan en welke resultaten je daarbij behaald hebt.


4. De Mi Band 4 geeft tips voor een betere nachtrust

Wanneer je besluit om de activity tracker ook in de nacht om te houden, meet hij automatisch je slaappatroon. Dat doet de Mi Band 4 door middel van het herkennen van lichte slaappatronen en diepere slaappatronen. Aan de hand van de geanalyseerde gegevens wordt jouw data vergelijken met andere gebruikers van de tracker. Ook geeft de Mi Band 4 advies om je slaap kwalitatief te verbeteren.

Mi Band 4
Via: mi.com

5. De zeer lange batterijduur

Bij de meeste activity trackers is het mogelijk om 3-7 dagen met de batterij te doen. Bij de Mi Band 4 ligt dat maximum rond de 20 dagen. Een behoorlijk verschil, zeker gezien het feit dat de Mi Band 4 nu ook voorzien is van een AMOLED-scherm, dat beter werkt dan het OLED scherm bij de Mi Band 3. Het scherm is daarbij ook nog groter gemaakt, waardoor de langere batterijduur een bijzondere eigenschap is van de activity tracker.


Alles bij elkaar biedt Xiaomi dus een bijzondere fitness tracker, die in dit segment als enige in staat is om ook onder water activiteiten te meten. Voor een prijs van nog geen 30 euro lijkt de Mi Band 4 dus een bijzonder product te zijn geworden, zelfs voor een bedrijf als Xiaomi.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo