Xiaomi Mi Band 4 officieel: dit zijn alle details

De Xiaomi Mi Band 4 werd officieel op 11 juni 2019 aangekondigd, wij hebben alle details van deze nieuwe, slimme wearable voor je op een rij gezet!

Xiaomi Mi Band 4

De Xiaomi Mi Band-serie is een succesvolle fitness-tracker-lijn die al jaren de markt domineert samen met Fitbit. Waar de Mi Band voor goed in is: een bijzonder goede prijs- kwaliteitverhouding bieden.

Dat is niet anders met de in 2019 aangekondigd Xiaomi Mi Band 4. Deze heeft een aantal upgrades gekregen ten opzichte van zijn voorganger, maar daarover later meer.

De Xiaomi Mi Band 4 heeft een 0,95 inch AMOLED-scherm met 120×240 pixels. Dit kleurenscherm biedt alle info die zoals de tijd, stappen en andere activiteiten.

Daarnaast zit er ook dit jaar weer een hartslagmeter in het toestel, maar ontbreekt een GPS-tracker. Wel kun je allerlei gegevens en activiteiten bijhouden met de Mi Band 4. Denk onder andere aan stappen, maar ook het meten van je slaap.

Verder zien we een 135 mAh-accu (125 mAh voor NFC-versie) en deze moet het ongeveer 20 dagen volhouden. De vorige versies, bijvoorbeeld de Mi Band 3, konden dit ook waarmaken.

Schermafbeelding 2019 06 11 om 12.39.35

Waterdicht en specs

De Xiaomi Mi Band 4 is tegens waterdicht en brengt vooral op het gebied van het scherm verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Zo zien we voor het eerst een kleurenscherm in deze betaalbare fitnesstracker.

Hier een overzicht van alle specs van de Mi Band 4 zoals die nu bekend geworden zijn.

  • 0.95-inch (120 x 240 pixels) AMOLED 24bit color touch screen display with up to 400 nits brightness, 2.5D scratch-resistant glass
  • Shows time, steps, heart rate, activities, weather, notifications from apps, calls and more
  • Microphone for voice assistant (NFC Edition only)
  • Photoplethysmography (PPG) / Heart rate sensor
  • Monitors your fitness and tracks your sleep, Sedentary reminder
  • Tri-axis Accelerometer + Tri-axis Gyro, Capacitive Wear Monitoring Sensor
  • 22.1g / 22.2g (NFC) ultra light body
  • 5ATM (50 meters) water resistant
  • Bluetooth 5.0 LE, NFC (Optional)
  • 135mAh / 125mAh (NFC) Li Ion polymer battery with up to 20 days / 15 days (NFC) of usage

Het goede nieuws is, dat de bandjes van de Xiaomi Mi Band 3 ook op de Mi Band 4 zouden moeten passen: ideaal!

Xiaomi Mi Band 4 kopen

De Xiaomi Mi Band 4 zal in het begin schaars zijn en daarom vaak iets duurder dan de standaard-prijzen. Omgerekend ben je zo’n 22 euro kwijt als de standaardprijzen gehanteerd worden.

Online zijn inmiddels al meerdere aanbieders die hem aanbieden, waarbij we de meest betrouwbare partij hebben uitgezocht, die kun je vinden in het blok hieronder.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo