Xiaomi Mi Band 2 krijgt NFC en sportiever, aanpasbaar design

Xiaomi Mi Band

Xiaomi Mi Band

Via een Chinese website zijn enkele details over de opvolger van de Xiaomi Mi Band bekend geworden, de Xiaomi Mi Band 2. De nieuwe Mi Band krijgt onder andere een sportievere look en een NFC chip.

Xiaomi Mi Band 2

De Xiaomi Mi Band 2 zal volgens Huang Wang, CEO van Huami, het bedrijf dat nu ook al de Xiaomi Mi Band produceert een NFC chip krijgen naast bluetooth en versnellingsmeter. Zo kunnen de Mi Band en smartphones onder andere sneller verbinding maken.

Daarnaast krijgt de Xiaomi Mi Band 2 een sportievere look en een lichter design, zodat je tijdens het sporten niet door hebt dat je de Xiaomi Mi Band 2 draagt. Het design zal ook aan te passen zijn, zo kun je de bandjes verwisselen met andere kleuren of zelfs andere designs.

Opvolger Xiaomi Mi Band

De Xiaomi Mi Band 2 is natuurlijk de opvolger van de Xiaomi Mi Band. Die werd in juli 2014 gelanceerd, en is dus al bijna een jaar oud. Zeker in de technologie-wereld is het dan tijd voor opvolging: zo brengt wearable maker Fitbit elk half jaar wel een nieuw product uit.

Desondanks loopt de Xiaomi Mi Band na een jaar nog steeds voor op wearables van onder andere Fitbit: het is het Amerikaanse bedrijf nog steeds niet gelukt om wearables te maken met vergelijkbare functies met een batterijduur van meer dan 7 dagen, de Xiaomi Mi Band houdt het gemiddeld 30 dagen vol op een batterij.


Bron

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo