“Xiaomi Mi Band 1S wordt komende week gelanceerd met hartslagsensor”

Xiaomi Mi Band 1S wordt komende week gelanceerd met hartslagsensor

Chinese bronnen claimen dat Xiaomi volgende week de Xiaomi Mi Band 1S zal lanceren. Als specifieke datum wordt 11 november genoemd. Volgens de bronnen bevat de Xiaomi Mi Band 1S een hartslagsensor en gaat hij verkocht worden voor 99 Yuan, omgerekend €14.

Xiaomi Mi Band 1S met hartslagsensor

De originele Xiaomi Mi Band werd in juli vorig jaar gelanceerd, en met de razendsnelle vooruitgang in de technologie wereld zou je kunnen zeggen dat de wearable hoognodig aan vervanging toe is. De opvolger zal een hartslagsensor krijgen. Waarschijnlijk zal niet constant de hartslag van de drager bijgehouden worden: dat zou simpelweg te belastend zijn voor de batterij. In plaats daarvan gebeurt dit waarschijnlijk eens in de zoveel minuten tenzij de sportstand aan staat, dan gebeurt dit regelmatiger.

Ook de module die de slaapkwaliteit bestudeert is een stuk nauwkeuriger en nuttiger volgens de bronnen. Qua ontwerp verschilt de Xiaomi Mi Band 1S volgens de bronnen niet veel van zijn voorganger.

Nog steeds een lage prijs: €14

Hoewel de Xiaomi Mi Band 1S een stuk beter lijkt dan de huidige Xiaomi Mi Band, gaat de prijs volgens de bronnen niet veel veranderen. De bronnen melden een verwachte prijs van 99 Yuan, omgerekend iets minder dan 14 Euro. De huidige Xiaomi Mi Band is laatst nog in prijs verlaagd, van 79 Yuan naar 69 Yuan.

Xiaomi Mi Band

De Xiaomi Mi Band 1S is de opvolger van de Xiaomi Mi Band. Dit was de eerste wearable van Xiaomi. Het apparaatje meet je stappen, verbruikte calorieën en actieve minuten. ’s Nachts houdt de Xiaomi Mi Band je slaapkwaliteit bij. Een wekker zetten is ook mogelijk, de wearable wekt je dan via trillingen in de band. De band trilt ook als je gebeld wordt, of een sms bericht ontvangt.

De Xiaomi Mi Band is een van de populairste wearables, en had een marktaandeel van bijna 25%. Dat was echter nog voordat Apple haar smartwatch introduceerde.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo