Xiaomi Mi Band 1S Pulse: goedkope wearable met hartslagmeter

Xiaomi Mi Band 1S

De Xiaomi Mi Band 1S Pulse is Xiaomi’s tweede wearable, en werd in november 2015 gepresenteerd. Ten opzichte van de eerste generatie Xiaomi Mi Band is de belangrijkste toevoeging een hartslagmeter, maar dat is niet de enige verandering. De Mi Band 1S pulse werd in juni 2016 opgevolgd door de Xiaomi Mi Band 2, die onder andere een schermpje heeft.

Laagste prijzen bekijken voor Xiaomi Mi Band 1S Pulse

Hartslag meten met de Xiaomi Mi Band 1S Pulse

Een hartslagmeter lijkt een niet zo belangrijke toevoeging, maar is voor sporters wel degelijk handig. Aan de hand van hartslagzones kan namelijk bepaalt worden wat voor effect sport heeft. Met een lage hartslag verbrand je vooral vet, met een hele hoge hartslag werk je aan je conditie of bouw je spieren op.

De hartslagmeter in de Xiaomi Mi Band 1S Pulse gebruikt fotoplethysmografie technologie. Apple gebruikt die technologie ook in haar Apple Watch. Met een lampje (een groene LED of infrarood) wordt je ader verlicht, en een sensor neemt waar wanneer er bloed stroom en er dus een hartslag was. Je kunt via de app op commando je hartslag laten meten, en er is een sport functie. Bij laatst genoemde wordt je hartslag continu bijgehouden. Je hartslag wordt niet de hele dag gemeten omdat dit simpelweg te veel energie zou kosten.

Stappen, afstand, calorieën en slaap meten

Net als de vorige generatie Mi Band houdt de Xiaomi Mi Band 1S Pulse ook eenvoudigere statistieken bij. Zo wordt gemeten hoeveel je stappen je zet op een dag, wat je totale afstand is en hoeveel calorieën je verbrand hebt.

’s Nachts wordt bijgehouden hoe goed je slaapt, en als je een wekker via de app zet wordt je door een trilling gewekt. Dat is een veel fijnere manier van wekken dan een wekker. Bovendien kun je met de early bird-optie maximaal een half uur voor je wekker al wakker gemaakt worden als de wearable merkt dat je in een lichte slaap bent. Zo sta je nog lekkerder op.

Synchroniseren met telefoon

Xiaomi Mi Band 1S Pulse app

De Xiaomi Mi Band 1S Pulse synchroniseert via Bluetooth 4.0 met je telefoon. Er is zowel een app beschikbaar voor de iPhone, als voor Android smartphones. Via de app zie je snel hoeveel je bewogen hebt op een dag, en kun je de instellingen veranderen, zoals het instellen van een wekker. Heb je een Xiaomi smartphone, dan kunnen de Xiaomi Mi Band 1S Pulse en je telefoon nog een paar extra trucjes uithalen.

Zo is er een mogelijkheid om het wachtwoord van je telefoon niet te laten tonen als de band in de buurt is: de eigenaar van de telefoon is dan immers in de buurt. Je kunt ook automatisch je telefoon op stil laten zetten als de Mi Band doorheeft dat je slaapt.

Notificaties via de Xiaomi Mi Band 1S Pulse

Als je Bluetooth aan laat staan op je smartphone, kun je de hele dag notificaties ontvangen via de Xiaomi Mi Band 1S Pulse. Als je gebeld wordt of een sms ontvangt, trilt de band even. Gebruikers van Xiaomi smartphones kunnen zelfs hun telefoon ontgrendelen zonder hun wachtwoord in te hoeven voeren.

Batterijduur

De Xiaomi Mi Band 1S Pulse heeft een batterijduur van ongeveer twee weken. Dat is korter dan de originele Mi Band. Dat komt door de toevoeging van de nieuwe sensor, en het gelijk blijven van de capaciteit van de batterij. Desondanks is dit langer dan bijvoorbeeld de Apple Watch, die meerdere keren per week opgeladen moet worden. Ook de Fitbit wearables moeten vaker opgeladen worden: gemiddeld eens per week.

Kan tegen water

Xiaomi Mi Band 1S Pulse kan ook tegen water. De wearable heeft een IP67 certificering, wat betekent dat je het apparaat tot 30 minuten 1 meter onder water kan houden. Zwemmen met de Xiaomi Mi Band 1S Pulse wordt echter afgeraden, maar je handen wassen of douchen terwijl je de Xiaomi Mi Band 1S Pulse om hebt kan prima.

 

MiFans
Logo