Xiaomi Mi A3 gelanceerd: degelijk met Android One

Op 12 juli 2019 introduceerde Xiaomi in Spanje de Xiaomi Mi A3 als logische opvolger van de Xiaomi Mi A2, met groot vraagteken de resolutie van het scherm. Het toestel is voorzien van Android One. Dit betekent dat je verzekerd bent van 2 jaar updates en geen MIUI-schil met reclame zal aantreffen. Wat je nog meer kunt verwachten zetten we hierna op een rij.

Xiaomi Mi A3 uiterlijk

Wat direct opvalt is het slanke en rechthoekige ontwerp dat door de ronde hoeken en haast egale achterkant een premium uiterlijk heeft. Ook de afwerking, met glas aan voor- en achterzijde en dunne aluminium omlijsting geeft deze smartphone een stijlvolle uitstraling. De kleuren grijs, blauw en wit laten je zelf bepalen hoe frivool het toestel mag zijn.

Xiaomi Mi A3 Smartphone

Met een gewicht van 173,8 gram en afmetingen van 15,35 bij 7,19 centimeter en 8,5 millimeter dikte kun je deze smartphone goed met één hand bedienen, terwijl de kans dat hij uit jouw handen glipt klein is. De achterkant kenmerkt zich door de strakke vormgeving die alleen onderbroken wordt door de verticaal geplaatste tripple camera met bijbehorende flitser. Aan de voorkant geven het AMOLED touchscreen van 6,01 inch met kleine druppelvormige notch een ruimtelijk effect.

Techniek Xiaomi Mi A3

Toch zit bij het scherm ook meteen het grote vraagteken. Met 720 x 1560 pixels lijkt dit zowaar een downgrade t.o.v. de Mi A2, die 1080 x 2160 pixels had. Een hele gekke zet vinden we.

Qua techniek heeft Xiaomi zich met het eerder genoemde Android One, 4 GB RAM werkgeheugen, Snapdragon 665 processor en Adreno 610 grafische kaart niet ingehouden, zeker wanneer je de verhouding prijs/kwaliteit bekijkt.

Camera’s en geluid

Met de 3-voudige camera aan de achterkant hoef je dankzij de 487 MP hoofdcamera, 8 MP groothoeklens en 2 MP dieptesensor niet meer op zoek naar ideale omstandigheden voor een geslaagde foto. Ook de selfiecamera is met 32 MP prima geschikt voor alle plaatjes die je kunt bedenken. Als je wilt is de kwaliteit goed genoeg voor social media en als je niet wilt biedt de in-display vingerafdruksensor de bescherming die je nodig hebt.

De 3,5 mm Jack aansluiting is in dit toestel, na een korte afwezigheid in de Mi A2, gelukkig ook weer aanwezig en ook een luidspreker ontbreekt niet. Blijkbaar heeft Xiaomi naar haar MiFans geluisterd…

Xiaomi-Mi-A3

Xiaomi Mi A3 kopen

De smartphone is inmiddels gelanceerd en dus (voorlopig in de voorverkoop) verkrijgbaar. Wij hebben direct een aantal interessante alternatieven op een rij gezet. Meer info, details en actuele prijzen kun je vinden op onze speciale pagina over de Xiaomi Mi A3.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo