Xiaomi Mi A2 Lite onderweg

Het was nog niet zo lang geleden dat Xiaomi de Xiaomi Mi A2 (6X) lanceerde. Sterker nog, de distributie is nog niet op gang gekomen. Toch is Xiaomi al weer aan het innoveren met een lite-variant. De Chinese telecom-autoriteit heeft de ontwerpaanvraag inmiddels ontvangen. Aan de hand van die aanvraag zetten we op een rij wat we nu weten van de Xiaomi Mi A2 Lite.

Xiaomi Mi A2 Lite uiterlijk

Inmiddels is er een eerste ontwerp beschikbaar, dit zie je hieronder. Verder weten we dat het toestel een 5,84 inch full HD gebogen scherm zal hebben met een resolutie van 2280 x 1080 MP. De verhouding zal 19:9 zijn. Daarbij zal het toestel aan de voorkant voorzien zijn van een notch die qua uiterlijk vergelijkbaar is met de notch op de Xiaomi Mi 8. Aan de achterzijde vind je een verticale dual camera met LED-flitser. Ook zal er op de achterkant een vingerafdruksensor zijn.

Xiaomi Mi A2 Lite

Voorkant en achterkant van de Xiaomi Mi A2 Lite

Xiaomi Mi A2 Lite specs

Qua techniek is het motto wederom: “een premium telefoon voor een budget prijs”. Zo is het toestel voorzien van een Snapdragon 625 SoC processor, gekoppeld aan Adreno 506 GPU. Het besturingssysteem wordt naar verwachting Android 8.1 Oreo met MIUI 9 of 10. Qua werkgeheugen kan naar verwachting gekozen worden uit drie opties: 2 GB RAM + 16 GB ROM, 3 GB RAM + 32 GB ROM of 4 GB RAM met 64 GB ROM.

Xiaomi Mi A2 Lite technisch

Het toestel is naar verwachting voorzien van 3 camera’s. Twee camera’s van 12 MB als DUAL camera op de achterzijde en een 5 Megapixel selfiecamera aan de voorkant van deze telefoon. Met een batterijvoeding van 4.000 mAh kun je deze telefoon, afhankelijk van jouw gebruik dagenlang buiten de oplader laten slingeren.

Daarbij weet je zeker dat alle data veilig blijft aangezien je de vingerafdrukscanner op de achterkant kunt gebruiken om jouw telefoon te ontgrendelen.

De Xiaomi Mi A 2 hebben?

Als je graag een goede telefoon wilt voor niet te veel geld dan snappen we dat je niet kunt wachten om te bestellen. Helaas is dat nog niet mogelijk aangezien er nog geen datum voor lancering bekend is. Dat houdt ook in dat we je nog geen prijs voor deze nieuwste telefoon kunnen noemen.

Uiteraard updaten we je zodra we meer weten! In de tussentijd kun je altijd een kijkje nemen naar het aanbod van Xiaomi Mi toestellen:

[table id=8 /]

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo