Xiaomi Mi A1 geëxplodeerd, bug in Xiaomi Mi A2

De Xiaomi Mi A2 in diverse kleuren

Xiaomi staat erom bekend veel kwaliteit te bieden voor een lage prijs. Het is daarom des te opvallender dat er haast gelijktijdig twee problemen worden gemeld met de Xiaomi A-serie. Zo is er een Xiaomi Mi A1 geëxplodeerd en zorgt een bug in de vingerafdruksensor van de Xiaomi Mi A2 ervoor dat de batterij extra snel leeg gaat. Wij zetten de achtergronden en de bugfixes op een rij.

Xiaomi Mi A1 geëxplodeerd

Een gebruiker rapporteerde dat de Xiaomi Mi A1 van zijn vriend was geëxplodeerd terwijl de telefoon op een nachtkastje naast hem lag op te laden terwijl hij sliep. Het feit dat Xiaomi volgens de gebruiker niet reageerde op privé-meldingen zorgde ervoor dat hij zijn beklag deed op het openbare Mi-forum, waarna het nieuws werd opgepikt.

Xiaomi Mi A1 geëxplodeerd

Een foto van de geëxplodeerde Xiaomi Mi A1 die de klager uploadde.

Het lijkt overigens om een op zichzelf staand geval te zijn. Er zijn geen andere ongelukken met de Xiaomi Mi A1 gemeld. Ook zijn er diverse redenen waarom een telefoon kan ontbranden. Het hoeft daarbij niet altijd aan de telefoon of de onderdelen te liggen. In het algemeen is het advies dan ook om de telefoon liefst niet op te laden als je slaapt. Mocht je dat toch willen, dan in ieder geval de telefoon zo ver mogelijk van het lichaam leggen.

Bug in Xiaomi Mi A2 kost batterijduur

Het viel gebruikers van de Xiaomi Mi A2 op dat de batterijduur van het toestel nog maar 3 tot 5 uur is. Aangezien Xiaomi ook in dit geval niet reageerde op meldingen en vragen gingen gespecialiseerde media op onderzoek uit. Het blijkt dat de vingerafdruksensor ervoor zorgt dat alle 8 kernen van de Octa-core (4×2.2 GHz Kryo 260 & 4×1.8 GHz Kryo 260) processor continu zeer snel draaien, zelfs wanneer de telefoon op op slaapstand staat.

Bugfix Xiaomi Mi A2

De oplossing die men nu gevonden heeft is de vingerafdruksensor uitzetten en vervolgens de telefoon aan en uit zetten terwijl de sensor uitgeschakeld is. Een officieel commentaar of fix-advies van Xiaomi is nog niet voor handen. Wel blijkt uit gebruikerscommentaren dat dit probleem vaker speelt.

Via: GizmoChina.com (Xiaomi Mi A1) en Androidauthority.com (Xiaomi Mi A2)

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo