Xiaomi Mi A1: eerste Xiaomi telefoon met Android One

Xiaomi heeft vandaag een nieuwe telefoon aangekondigd: de Xiaomi Mi A1. De telefoon lijkt qua design en specificaties erg op de Xiaomi Mi 5X, maar er is één groot verschil. De Mi A1 draait namelijk niet op het Xiaomi-besturingssysteem MIUI, maar op Android One.

Normaal gesproken worden alle telefoons van Xiaomi aangestuurd door MIUI, de speciale Xiaomi-versie van Android. De Xiaomi Mi A1 draait echter op Android One, een zogenaamde ‘pure’ versie van Android die rechtstreeks van Google afkomt. Telefoons die op Android One draaien kunnen op deze manier altijd profiteren van de nieuwste updates. Daarnaast heeft Android One een strakke look die gebaseerd is op de designprincipes van Google. Deze look past ook zeker bij het design van de Mi A1.

Design

De Mi A1 heeft dezelfde strakke metalen behuizing als de Mi 5X. Ook komt het toestel in dezelfde drie kleuren: zwart, goud en roségoud. Aan de achterkant van de telefoon bevindt zich een dubbele camera en een vingerafdruksensor. De telefoon heeft een 5,5 inch full-HD-scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels. Op dit scherm ligt het sterke Gorilla Glass, wat zeker tegen een stootje kan. Het toestel is ontzettend licht: het weegt maar 165 gram.

xiaomi mi a1 2

In de telefoon bevindt zich een Snapdragon 625 processor, gecombineerd met 4gb aan RAM-geheugen. Ook is er 64gb aan opslagruimte opgenomen in het toestel. De batterij heeft een capaciteit van 3080mAh en is erg snel op te laden door middel van de QuickCharging-techniek.

Camera

De dubbele 12 megapixel camera is een punt waar de Mi A1 echt op uitblinkt. Beide camera’s hebben een andere functie: de ene camera heeft een 2x optische zoom, de andere camera heeft een groothoeklens. Door de dubbele camera kunnen er foto’s gemaakt worden met scherptediepte, wat een mooi effect geeft. Aan de voorkant van de telefoon bevindt zich een 5 megapixel selfiecamera.

Audio

Een ander punt waar de Mi A1 zich in onderscheidt is de geluidskwaliteit. Door een slimme versterker in de telefoon kan het toestel ongekende geluidsprestaties leveren als het in de speakermodus staat.

Europa

Xiaomi heeft een lijst van landen gepubliceerd waar het de Mi A1 zal gaan uitbrengen. Het ziet ernaar uit dat Xiaomi in hoog tempo haar afzetgebied uitbreid, maar Nederland staat er helaas nog niet tussen. Wel zijn er al een aantal Oost-Europese landen in de lijst opgenomen, dus de komst van Xiaomi in Nederland komt steeds dichterbij.

Al met al biedt de Xiaomi Mi A1 mooie specificaties gecombineerd met een strak design. Met het passende Android One besturingssysteem ontvang je standaard de nieuwste Android updates rechtstreeks van Google. Verwacht wordt dat de Xiaomi Mi A1 op 12 september in de verkoop gaat voor een prijs van omgerekend 200 euro.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo