Xiaomi Mi A1 vs Xiaomi Mi A2: dit zijn de verschillen

Xiaomi Mi A2 gelanceerd

De naam Xiaomi Mi A2 geeft al aan dat dit een opvolger is van de Xiaomi Mi A1. De A1 is na de lancering in september 2017 zeer positief ontvangen. Degene die zich afvraagt wat er in een goed half jaar nu helemaal verbeterd kan zijn zou zich nog wel eens kunnen verbazen. Wij zetten de belangrijkste verbeteringen op een rij aan de hand van het officiële overzicht dat Xiaomi tijdens de lancering presenteerde.

Verschil in uiterlijk

Uiteraard kijk je als eerste naar de telefoon. Het valt dan onmiddellijk op dat de A2 een elegantere, meer langwerpige vorm heeft. Ook valt op dat de lijsten en de kin veel kleiner zijn dan die van de A1. Dit biedt meer ruimte voor een full screen 5.99 inch-scherm, 0,4 inch meer dan de A1. Aan de achterkant valt vooral op dat de dual camera bij de A2 verticaal geplaatst is, waar de A1 nog een horizontale camerapositie had.

 

Xiaomi Mi A2 en Xiaomi Mi A1 verschillen

De verschillen tussen de Xiaomi Mi A1 en Xiaomi Mi A2 in één overzicht

Verschil in specs

Ook technisch kan er in een goed half jaar klaarblijkelijk veel gebeuren. Het meest in het oog springend is de upgrade van de processor. Waar de A1 nog gebruik maakte van de Snapdragon 625 draait de Xiaomi Mi A2 (veel sneller) op de Snapdragon 660 processor en dat verschil merk je. Zeker in combinatie met het RAM werkgeheugen (verhoogd van 4 naar 6 GB) heb je een veel snellere telefoon in handen.

Zo kun je nog beter genieten van de camera-opties. Met de upgrade van de selfiecamera (van 5 naar 20 MP) en een van de dual camera’s (van 12 naar 20 MP) komt dat goed uit. Gelukkig is de maximale opslagcapaciteit ook verhoogd naar 128 GB, dus je kunt het moois dat je fotografeert of filmt makkelijk betalen.

Verschil in prijs Xiaomi Mi A1 en Xiaomi Mi A2

Als Nederlander vroegen we ons direct af hoeveel al die extra’s moeten kosten. Wij zochten de laagste prijzen voor de Xiaomi Mi A2. Het prijsverschil met de A1 valt enorm mee. Afhankelijk van de versie die je kiest is het verschil nog geen 20 Euro. Over sommige dingen hoef je niet lang na te denken… Dit zal op termijn nog verder uit elkaar gaan liggen, maar vooralsnog is er weinig verschil in prijs.

Prijzen Xiaomi Mi A2

[table id=10 /]

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo