Dit zijn (waarschijnlijk) de specificaties van de Xiaomi Mi 9

Xiaomi MIUI 10

Vorig jaar lanceerde Xiaomi de nieuwste versie van haar Mi-serie; de Xiaomi Mi 8. Aangezien deze versie zowel het achtjarig bestaan van Xiaomi als een Chinees geluksgetal vertegenwoordigde was de telefoon bijzonder compleet en ontstond er zelfs een hele Xiaomi Mi 8 familie. Inmiddels zijn we in het westen weer een jaar verder en bereikten ons geruchten dat de Xiaomi Mi 9 eraan zou komen. Volgens de laatste berichten is de volledige lijst met specificaties inmiddels bekend. Ben jij ook zo benieuwd?

Uiterlijk Xiaomi Mi 9

Naar verwachting heeft de Xiaomi Mi 9een 6,4-inch FHD+ AMOLED scherm met een druppelvormige notch en beeldverhouding¬†19:9. Achter de notch zou een 24 MP selfie camera met Sony IMX576 sensor schuilgaan. Qua design (er zijn nog geen foto’s gelekt) verwacht men een grote gelijkenis met de OnePlus 6T. Het design van de achterzijde zou dichter in de buurt komen van de Huawei P20 pro. Vooral het ontwerp van √©√©n vlak met 2 camera’s en daaronder een kleiner vlak met derde camera (conform Xiaomi-gebruik aan de linker kant) en LED-flitser is te verwachten.

De surprise deal van deze week is een echt cadeautje. Hint: Xiaomi Bluetooth.

Er zijn nog geen foto’s van de Xiaomi Mi 9 gelekt.

Specs Xiaomi Mi 9

Als processor zal Xiaomi kiezen voor de Qualcomm Snapdragon 855 SoC met X24 LTE modem. Er zullen diverse varianten geheugenopties worden geboden. 6 GB RAM + 128GB lijkt de instap-variant. Als besturingssysteem kiest men waarschijnlijk voor Android 9 Pie in combinatie met MIUI 10. De batterij zal een 3,500 mAh batterij met 32W fast charging mogelijkheid zijn.

Xiaomi Mi 9 primeurs

Of de Xiaomi Mi 9 de primeur zal hebben voor de introductie van de Snapdragon 855 is de vraag. Wellicht weten we dit na de CES die vanaf 8 januari gehouden wordt. Wel lijkt het zeker dat het de eerste Xiaomi-telefoon zal worden met 3-voudige camera en 32W fast charging mogelijkheid.

Xiaomi Mi 9 kopen?

Om de Xiaomi Mi 9 te kunnen kopen moeten eerst de release-datum en prijzen bekend zijn. Voorlopig speculeert men op maart en prijsstelling in het midrange-segment en aankondiging tijdens het MCW-event in februari. Uiteraard houden we je op de hoogte als het zover is. Tot die tijd kun je natuurlijk een van de andere Xiaomi smartphones aanschaffen, bijvoorbeeld bij Gearbest.

[cp_slide_in display=”inline” id=”cp_id_b6918″][/cp_slide_in]

Bron: GSMArena.com

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo