De nog goedkopere Xiaomi Mi 9 SE te koop in Nederland

Inmiddels weten we van Xiaomi dat de vlaggenschepen per drie worden uitgevoerd. Naast de reguliere uitvoering volgt een extra uitgebreide editie en een lichtere variant, deze laatste meestal onder de naam SE. Dit is voor de Xiaomi Mi 9 niet anders. Wij hebben goed nieuws, de Xiaomi Mi 9 SE is nu ook in Nederland verkrijgbaar. In dit artikel benoemen we de belangrijkste verschillen en geven we aan waar je dit toestel in Nederland kunt kopen.

Uiterlijk Xiaomi Mi 9 SE

De Xiaomi Mi 9 SE is letterlijk een lichtere uitvoering van de reguliere editie. Zo weegt de SE met 155 gram beduidend minder dan de reguliere Mi 9, die 173 gram aan gewicht in de schaal legt. Dit verschil heeft natuurlijk gevolgen voor de afmetingen. De reguliere versie is 15,75 cm bij 7,47 cm met een dikte van 7,6 mm. De SE is met 14,75 centimeter bij 7,05 centimeter een slag kleiner en met 7,4 millimeter ook iets minder dik.

Xiaomi Mi 9 SE met vingerafdruksensor

De Xiaomi Mi 9 SE met vingerafdruksensor.

Logischerwijze is het beeldscherm ook iets kleiner. Waar de Mi 9 een 6,9 inch beeldscherm heeft is dat van de SE 5,97″. Dit heeft overigens nauwelijks gevolgen voor de screen/body ratio. Deze daalt namelijk van 90,7% naar 90,47%. Het aantal pixels per inch neemt daardoor zelfs toe van 403 naar 432.

Specs Xiaomi Mi 9 SE

Ook de technische specificaties zijn in verhouding gebracht. Zo heeft de Xiaomi Mi 9 SE een 3070 mAh batterij. De opslagcapaciteit is 128 GB en niet uitbreidbaar. Ook het werkgeheugen is met 6 RAM gelijk aan de basisvariant van de reguliere Xiaomi Mi 9. Doordat de telefoon ook iets kleiner is, volstaat een kleinere processor. Daarom heeft men in plaats van de record brekende Snapdragon 855 processor met deze smartphone gekozen voor de Snapdragon 712.

Ook de grafische kaart kon iets kleiner, dus heeft men de Adreno 640 vervangen door de Adreno 616.

De Xiaomi Mi 9 baarde opzien met een 48 MP-camera. Deze is ook ingebouwd in de Xiaomi Mi 9 SE. De ondersteunende camera’s zijn met 8 MP en 13 MP iets minder sterk, maar nog steeds de garantie voor een verbluffend resultaat.

Wat ‘mist’ er tov de Mi 9?

De enige technische specificaties die we in deze uitvoering missen zijn de gezichtsherkenning en de mogelijkheid om draadloos op te laden. Voor het overige zijn alle premium technieken van de Xiaomi Mi 9 voor zover bekend wel aanwezig.

Xiaomi Mi 9 SE kopen?

Al met al kunnen we concluderen dat deze uitvoering een toestel is met genoeg premium eigenschappen om de gemiddelde gebruiker en ervaren Mifan meer dan tevreden te stellen. Los is de Xiaomi Mi 9 SE te koop vanaf 399 euro en er zijn ook een aantal aantrekkelijk aanbiedingen met een abonnement. Check de deals hieronder.

Wil je toch liever voor de Xiaomi Mi 9 gaan, check dan onderstaande aanbieders voor aanbiedingen met en zonder abonnement.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo