Deze commercial voor de Xiaomi Mi 9 SE is wel erg lowbudget en slecht…

De Xiaomi Mi 9 SE met vingerafdruksensor

Het aantal smartphones dat uitkomt is gigantisch. Daarom zetten de telefoonfabrikanten in op grote massa-media campagnes, waar ook social media in betrokken wordt. Xiaomi dacht hetzelfde te doen voor de Xiaomi Mi 9 SE. Met een humoristisch bedoeld filmpje probeerde men een Twitter-campagne te lanceren. Dat pakte helaas anders uit. Het filmpje werd bedolven onder de kritiek  en Xiaomi heeft de marketingmisser inmiddels verwijderd. Wij konden het filmpje toch nog vinden en onderzochten wat er zo slecht is aan deze poging tot marketing.

Wat is het filmpje voor de Xiaomi Mi 9?

In het bewuste filmpje liggen een jonge man en zijn vriendin op bed. Als hij denkt dat zij slaapt stuurt hij flirterige berichtjes naar een andere dame. Zoals te verwachten is betrapt de dame hem. Dit redelijk amateuristische toneelstukje vindt plaats op de melodie van twee al even amateuristische deuntjes. De begeleidende Tweet suggereert dat zijn vriendin hem niet had betrapt als hij de Xiaomi Mi 9 SE had gebruikt. Hieronder zie je de Tweet en het filmpje als je op de Tweet klikt. De tekst loopt door onder het filmpje.

Het verkeerd gevallen Twitterbericht met de omstreden video als 'reclame' voor de Xiaomi Mi 9.

De video is te bekijken in dit artikel.

Marketingmisser voor de Xiaomi Mi 9SE?

Allereerst klagen gebruikers over de bedroevende kwaliteit en ‘knulligheid’ van het filmpje. Daarnaast zijn veel gebruikers (zowel dames die een cadeausuggestie minder hebben als heren die bang zijn voor ruzie) niet blij met de marketing voor dit toestel als ‘ideaal voor vreemdgangers’.¬† Ook andere opmerkingen zoals racisme (vanwege de blanke jongen en Aziatische dame) schieten voorbij. Xiaomi kreeg al snel door dat een en ander verkeerd ging en heeft inmiddels niet alleen de post, maar het hele account offline gehaald.

Eerdere marketingmissers

Het is niet de eerste keer dat Xiaomi op het gebied van marketing wat minder bedreven lijkt dan op het gebied van telefoons maken. Zo is al eerder een Twitter-poll verdwenen toen bezoekers massaal voor het besturingsapparaat van de concurrent bleek te kiezen. Ook een marketingstunt bij de lancering van Xiaomi UK ging de mist in.

Xiaomi Mi 9 SE kopen?

Deze blunder laat onverlet dat de Xiaomi Mi 9 SE wel een echt premium toestel is dat bovendien in Nederland te koop is. In dit artikel zie je precies waar je de Xiaomi Mi 9 tegen de beste voorwaarden kunt vinden.

Via: Androidpolice.com

 

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo