Xiaomi daagt Samsung uit met presentatie Xiaomi Mi 9

Xiaomi Mi 9 officieel

Samsung voelt steeds vaker en steeds intenser de hete adem van Xiaomi in haar nek als het over smartphones gaat. Met name in Aziatische markten wordt de concurrentiestrijd steeds openlijker gevoerd. Dat Xiaomi daarbij niet bang is bewijst zij nu weer met de aankondiging van de release van de Xiaomi Mi 9. Overigens schept de actie van Xiaomi hoge verwachtingen en dat lijkt het bedrijf goed te beseffen. Alle reden om de launch van de Xiaomi Mi 9 goed in de gaten te houden.

Hoe daagt Xiaomi Samsung uit?

Samsung heeft 20 februari overal gepresenteerd als dé datum om haar nieuwe Samsung Galaxy S10 lijn te lanceren. Ook geeft zij volgens geruchten een demonstratie van haar opvouwbare smartphone. Samsung plant de lancering in San Francisco, enkele dagen voor het Mobile World Congress 2019, dat van 25 tot en met 28 februari in Barcelona wordt gehouden en waar veel telefoonmerken hun laatste nieuwe innovaties en modellen introduceren. Samsung dacht hen dus, door deze datum te kiezen, te slim af te zijn en de media-aandacht op zicht te vestigen. Xiaomi zag het gebeuren en dacht… dat kunnen wij ook. Zij hebben nu de release van hun Xiaomi Mi 9 op dezelfde dag aangekondigd, maar dan in China.

Xiaomi Mi 9 aankondiging en smartphone

Xiaomi Mi 9 aankondiging (links) en smartphone (rechts)

Moet Samsung schrikken van die keuze?

Xiaomi heeft die keuze gemaakt nadat Samsung de aankondiging definitief had gemaakt en met de teaser ‘unfolding the future’ de aandacht op de opvouwbare telefoon had gericht. Ook heeft Xiaomi in haar teaser verwezen naar de term ‘vechtende engel’, waar Mi 9 in het Chinees voor kan staan. Dat men niet vies is van wat spiritualiteit bewees men ook al bij de introductie van de Xiaomi Mi 8. Xiaomi weet dus precies waar zij aan begint en welke uitdaging zij aangaat. In Europa zal dat niet zo’n impact geven voor Samsung. In Azië, waar Samsung toch al terrein verliest aan Xiaomi, ligt dat anders.

Wat betekent dit voor Mi fans?

Xiaomi zal zeker geen modderfiguur willen slaan bij de uitdaging, dus de eerder gelekte specificaties van de Xiaomi Mi 9 zullen zeker niet te hoog gegrepen zijn. Ook komt de opvouwbare telefoon van Xiaomi wellicht een rol spelen. Daarom des te meer redenen om je op te geven voor een vrijblijvend seintje, zodat wij je kunnen informeren zodra de launch bekend is en we weten waar je de beste deal voor de Xiaomi Mi 9 kunt scoren.

Bron: XDA developers

[cp_slide_in display=”inline” id=”cp_id_b6918″][/cp_slide_in]

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo