5 redenen om de Xiaomi Mi 9 te kopen

Xiaomi Mi 9 officieel

Inmiddels heeft Xiaomi haar nieuwste vlaggenschip, de Xiaomi Mi 9, gelanceerd. Zoals bij elke release zijn ook hier de superlatieven niet van de lucht. Wij analyseerden de eigenschappen en kwamen tot 5 redenen waarom je de Xiaomi Mi 9 moet kopen. In deze bijdrage zetten we ze voor je op een rij.

De Xiaomi Mi 9 is inmiddels officieel gepresenteerd. Voor ons een goede gelegenheid om de vijf belangrijkste redenen waarom je dit toestel nu moet kopen op een rij te zetten.

De snelheid

De Xiaomi Mi 9 is uitgerust met de allernieuwste Snapdragon 855 processor. Samen met Android 9 en MIUI 10 als besturingssystemen en naar keuze 6 tot 8 GB RAM werkgeheugen zorgt deze processor voor een hele snelle telefoon. Sterker nog, uit diverse benchmarks blijkt dat de Xiaomi Mi 9 op dit moment de snelste telefoon is die je kunt kopen.

De Xiaomi Mi 9 scoorde daarmee beter dan bijvoorbeeld de Lenovo Z5 Pro GT (368,480 punten) en Samsung Galaxy S10 (326,185 punten).

De camera’s

Voor de Xiaomi Mi 9 heeft Xiaomi het principe van de dual camera aan de achterzijde losgelaten. Deze telefoon heeft namelijk een triple camera. De belangrijkste camera is liefst 48 MP, waardoor je nog scherpere en heldere beelden krijgt. Ook de bijzondere technologieën die zijn toegepast zorgen ervoor dat de drie camera’s op de achterzijde, samen met de selfie-camera op de voorzijde keer op keer de beste foto’s en video’s maken.

Xiaomi Mi 9 voorkant en achterkant

Xiaomi Mi 9 voorkant en achterkant

Supersnel opladen

Door toepassing van techniek kan de telefoon ondanks de relatief bescheiden 3.300 mAh Li-Po batterij volgens testen afhankelijk van gebruik tot wel 91 uur mee. Toch wil je graag snel weer aan de slag als de batterij leeg is. Xiaomi voorziet hierin door de allernieuwste fast charging technieken voor bedraad opladen (27W Quick Charge 4+). Ook voor draadloos opladen zet Xiaomi met de Xiaomi Mi 9 de toon door de ingebouwde Fast wireless charging 20W techniek.

Het AMOLED-scherm

Uiteraard wil je naast de techniek ook graag een optimale gebruikservaring. Het gebruikte AMOLED-scherm draagt daar zeker aan bij. Door deze techniek is het cherm erg dun en daardoor is de telefoon eleganter en slanker. Veel belangrijker is dat deze techniek veel minder energie verbruikt dan bijvoorbeeld LED-schermen. Hierdoor doe je langer met jouw opgeladen batterij. Ook jouw kijkervaring wordt beter, want het zwart is intenser en het contrast helderder. Deze technologie is vergelijkbaar met de technologie die Apple en Samsung voor hun beeldschermen gebruiken.

De prijs/kwaliteit verhouding van de Xiaomi Mi 9

Xiaomi heeft al lang de reputatie premium telefoons voor een budgetprijs te leveren. Dat maken ze ook met deze smartphone weer waar. Waar concurrenten als Apple en Samsung niet meer terugschrikken om duizend euro of meer te vragen ben je voor de Xiaomi Mi 9 met zo’n € 400,- wel erg voordelig uit. Zeker nu benchmarks aantonen dat je daarmee een toestel koopt dat beter presteert. De voorverkoop is inmiddels begonnen. In onderstaand overzicht zie je waar je de Xiaomi Mi 9 kunt bestellen.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo