De Xiaomi Mi 9 is officieel gelanceerd: dit moet je weten

Xiaomi Mi 9

In Beijing is de Xiaomi Mi 9 officieel gelanceerd. CEO Lei Jung kon zijn trots nauwelijks verhullen toen hij het podium beklom en dat blijkt terecht nu we de specificaties bevestigd hebben gekregen. Wij zetten op een rij wat je van dit nieuwe vlaggenschip kunt verwachten.

Uiterlijk Xiaomi Mi 9

De telefoon is voorzien van een AMOLED Full-HD beeldscherm van 6,39 inch met een in-display vingerafdruksensor. Het scherm is voorzien van beschermend Corning Gorilla Glas klasse 6. Ook de achterkant is van versterkt glas (saffierglas), zodat de cameralenzen beschermd worden. Door diverse hologram-technieken hierop los te laten kan de Oceaan blauwe variant afhankelijk van de lichtinval een mooie kleurnuance krijgen. De telefoon is ook verkrijgbaar in violet en lakzwart.

XiaomiMi9 1

Het toestel is met 173 gram licht genoeg om niet te hinderen als je het bij je draagt en zwaar genoeg om goed in de hand te liggen als je wilt bellen of gamen. Het toestel oogt elegant doordat het slechts 7,6 millimeter dik is.

Technische specificaties Xiaomi Mi 9

Zoals we al wisten is de telefoon voorzien van de Snapdragon 855 processor. De Xiaomi Mi 9 heeft daarmee de primeur voor deze nieuwe chip. Het toestel is geschikt voor toekomstige 5G-netwerken en snel op te laden dankzij de snelste 20W fast charging technologie.

Camera’s en video

De Xiaomi Mi 9 is het eerste toestel met 3 camera’s aan de achterzijde. Deze zijn:

  • 48 MP camera met Sony IMX586 sensor met 0.8µm pixels en f/1.75-diafragma,
  • 16 MP camera met Sony IMX481 sensor met f/2.2-diafragma die als groothoeklens kan fungeren en
  • 12 MP camera met Samsung S5K3M5 sensor met 1.0µm pixels en f/2.2-diafragma.

Om optimale foto’s te maken is de telefoon voorzien van PDAF/laser autofocus en LED flash. Ook is een tweevoudige optische zoom mogelijk. Aan de voorzijde is de telefoon bovendien voorzien van een 20 MP selfie-camera.

Uiteraard zijn deze camera’s ook geschikt voor het maken van prachtige video’s, waarmee een resolutie van 2160p/30fps mogelijk is. Met resolutie van 960f/m is zelfs het super slowmotion effect mogelijk.

XiaomiMi9 3

Xiaomi Mi 9 varianten

Naast de reguliere Xiaomi Mi 9 heeft Xiaomi ook twee andere varianten gepresenteerd, de Xiaomi Mi 9 Explorer en Xiaomi Mi 9 SE. We zetten de verschillen op een rij.

Xiaomi Mi 9

Dit is de reguliere versie van de Xiaomi Mi 9, die waarschijnlijk ook het meest verkocht gaat worden. In China gaat deze 2999 Yuan kosten, een kleine 400 euro.

Xiaomi Mi 9 Explorer

De Explorer-variant heeft als belangrijkste kenmerk een zeer hoog werkgeheugen van 12 GB RAM, waar je bij de reguliere uitvoering de keuze hebt tussen 6 of 8 GB RAM. De prijs hiervan zal op 3999 Yuan liggen, ongeveer 525 euro.

Xiaomi Mi 9 SE

De Xiaomi Mi 9 SE is qua specificaties juist iets bescheidener met een 5,97 inch AMOLED beeldscherm, Snapdragon 712 processor en gewijzigde cameravoering voor de camera’s aan de achterzijde (deze is eennmaal 48 MP, f/1.8, 1/2″, 0.8µm, PDAF, eenmaal 13 MP, f/2.4, (ultrawide), 1.12µm en eenmaal 8 MP, f/2.4, (telephoto), 1.12µm, PDAF). De SE-versie zal voor 1999 Yuan over de toonbank gaan, ongeveer 260 euro.

Uiteraard kun je alle specificaties rustig nalezen op onze productpagina, maar uiteraard helpen we je ook graag op weg als je dit nieuwe vlaggenschip direct in bezit wil krijgen.

Xiaomi Mi 9 kopen?

Uiteraard zijn wij direct op zoek gegaan naar de mogelijkheden om de Xiaomi Mi 9 tegen een zo goed mogelijke prijs zo snel mogelijk in jouw bezit te krijgen. In onderstaand overzicht zie je de mogelijkheden.

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo