Xiaomi Mi 8 heeft betere camera dan iPhone X

In de mobiele fotografie-wereld is er veel gebeurd de afgelopen jaren. Waar je een aantal jaren geleden nog middelmatige foto’s maakte met een smartphone, is dat nu absoluut veranderd. Ze benaderen de kwaliteit van professionele camera’s.

Cameratest

Er zijn dan ook veel mensen die een mening hebben en delen over een bepaalde camera van een smartphone. Er is één bedrijf dat standaard bijzonder uitgebreide reviews doet van allerlei camera’s, waaronder de Xiaomi Mi 8.

Xiaomi Mi 8 in in diverse uitvoeringen

DxOMark wordt dan ook gezien als een toonaangevende test-instantie voor camera’s, waarbij ze ook een professionele test voor smartphones hebben opgezet. Hieruit komt een eindcijfer en dit zorgt voor een ranglijst als we kijken naar de camera’s.

Om de uitslag alvast te verklappen, de Xiaomi Mi 8 staat op het moment van testen op een gedeelde vierde plaats staat samen met de Samsung Galaxy S9 Plus.

Schermafbeelding 2018 06 08 om 13.57.34

Xiaomi Mi 8 vs iPhone X

Natuurlijk is er veel onderlingen concurrentie en er zijn velen die beweren dat fabrikanten, waaronder Xiaomi, de nodige ideeën ‘lenen’ van andere fabrikanten waaronder Apple. Het is dan ook interessant om te zien hoe beide fabrikanten met elkaar concurreren op het gebied van camera.

Op zowel de iPhone X als de Xiaomi Mi 8 wordt een dubbele camera gebruikt, waarbij elk zijn eigen sterke punten heeft. Laat ik trouwens even voorop stellen: het is een vergelijking tussen twee bijzonder goede toestellen. Op de Mi 8 wordt overigens dezelfde hardware gebruikt als op de Mi Mix 2S.

De eindscore van de Xioami Mi 8 is 2 punten hoger dan de iPhone X. Hierdoor kunnen we – op papier – concluderen dat de Mi 8 een kleine voorsprong heeft.

Hoe dit in de praktijk gaat uitpakken dat moeten we natuurlijk afwachten. Voor de ‘gewone’ smartphone-gebruiker zullen beide camera’s meer dan voldoen, maar wil je het meeste uit de camera halen, dan kun je de uitgebreide reviews lezen op de site van DxOMark. Hier voor de Xiaomi Mi 8-test en hier de resultaten van de iPhone X.

Xiaomi Mi 8 bestellen

[table id=9 /]

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo