Xiaomi Mi 8 Explorer heeft ‘nep-onderdeel’ aan boord

Xiaomi Mi 8 Explorer Edition

Eerder dit jaar lanceerde Xiaomi 3 varianten van de Xiaomi Mi 8. De meest uitgebreide variant is de Xiaomi Mi 8 Explorer. Dit toestel heeft een aantal innovaties, maar de meest opvallende gadget is toch wel het glazen paneel aan de achterzijde. Door dit paneel zou je de componenten van de telefoon moeten kunnen zien. Naar aanleiding van de vele vragen reageerde Xiaomi met de opmerking dat de componenten echt zijn…

Xiaomi Mi 8 Explorer beschikbaar

Inmiddels is de Xiaomi Mi 8 Explorer beschikbaar. Tijd voor tech-fanaten om een teardown te maken. Bij een teardown zien we wat er allemaal in het toestel zit. Uiteraard verwacht je niet anders dan dat zij de onderdelen tegenkomen die door de fabrikant zijn gespecificeerd tijdens de lancering.

Xiaomi Mi 8 Explorer

De eerste ontdekking met de Xiaomi Mi 8 Explorer: de onderdelen van de telefoon zijn rechts zichtbaar door het glazen venster. Links zie je hoe deze op een kartonnetje achter glas vast gezet worden en geen assemblage-mogelijkheden hebben.

Xiaomi Mi 8 Explorer is een echte ontdekking

Groot was dan ook de verbazing toen dit in het geval van de Mi 8 Explorer niet zo bleek te zijn. Het bleek namelijk dat er een tweede moederbord verwerkt was. Dit moederbord is precies voor het venster geplaatst.  Uiteraard werd Xiaomi om uitleg gevraagd. Xiaomi legde uit dat er inderdaad echte componenten gebruikt zijn. Er was echter niet gevraagd of die componenten ook in gebruik waren en dus heeft Xiaomi daar niets over gezegd…

Mi 8 Explorer kopen?

Het tweede venster is een marketingstunt is die Xiaomi niet in dank wordt afgenomen. Toch kun je aan de specificaties zien dat je met dit toestel nog steeds wel erg veel telefoon voor jouw geld krijgt.

Zeker als je gebruik maakt van een van de voordelige deals van onze partners.

[table id=14 /]

Via: androidpolice.com

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo