“Xiaomi Mi 7 krijgt nieuwe Snapdragon 845-processor”

Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon

De Amerikaanse chipfabrikant Qualcomm is wereldwijd marktleider van smartphoneprocessors. Ook Xiaomi neemt processors af van de fabrikant en verwerkt deze in al haar telefoons. De Xiaomi Mi 6 is bijvoorbeeld voorzien van de Snapdragon 835, de nieuwste processor van Qualcomm. Deze processor is al erg geavanceerd, maar nu ziet het ernaar uit dat Qualcomm werkt aan een nóg snellere processor. Volgens geruchten wordt deze Snapdragon 845 geïmplementeerd in de Xiaomi Mi 7 die waarschijnlijk volgend jaar gelanceerd wordt.

De Snapdragon 845 schijnt een stuk sneller te worden dan zijn voorganger. Bij het fabriceren van chips worden de zogenaamde transistors zo dicht mogelijk op elkaar geplaatst. Transistors zijn kleine elektronische schakeltjes die ervoor zorgen dat telefoons acties kunnen uitvoeren. Als de afstand tussen de transistors kleiner wordt, kunnen er meer transistors op de chip verwerkt worden. Dit leidt dan weer tot hogere prestaties.

7nm productieproces

De Snapdragon 835 werd al geroemd om de afstand van 10 nanometer tussen zijn transistors. Dit was een hele prestatie voor Qualcomm, hiervoor stonden de transistors namelijk op 14nm van elkaar af. De stap zorgde al voor 27% hogere prestaties of een tot 40% lager energiegebruik. Volgens geruchten staan de transistors op de Snapdragon 845 maar 7nm uit elkaar, wat een ongekend kleine afstand is.

Als de processor van de Xiaomi Mi 7 inderdaad geproduceerd gaat worden met een 7nm productieproces gaan we dit zeker terugzien in de prestaties van deze telefoon. Verwacht wordt dat het toestel begin volgend jaar gelanceerd wordt.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo