Xiaomi Mi 6 officieel onthuld, premium specificaties voor een relatief lage prijs

Xiaomi Mi 6

Xiaomi Mi 6Gisteren heeft Xiaomi behoorlijk wat fans blij gemaakt met de officiële onthulling van het Xiaomi Mi 6 vlaggenschip toestel. Het heeft even geduurd, maar het resultaat mag er zeker zijn. Xiaomi biedt gebruikers met de Mi 6 een Samsung Galaxy S8 ervaring, maar dan voor een veel lagere prijs.

Design

Xiaomi heeft weer een geslaagd toestel neergezet met de Mi 6. Het toestel komt met afgebogen randen met aan alle kanten een 3D glas behuizing. Het display is 5.15 inch groot met een vingerafdrukscanner. Ook is er een leesmodus, waarbij de schadelijke blauwe frequentie in licht verminderd worden. Dit heeft verder geen invloed op de kleuren van het display. Het toestel zal beschikbaar zijn in de kleuren blauw, zwart en wit. Er zullen twee versies zijn.  Als eerste is er een zilveren editie met reflecterend glas. De andere uitvoering is een keramisch model.

Xiaomi Mi 6

Specificaties Xiaomi Mi 6

Het toestel is aan de achterkant uitgerust met een dual camera setup met optische zoom. Met beide lenzen kunnen 12 megapixel beelden gemaakt worden. De camera’s hebben verder verschillende features, waarmee onder andere scherptediepte foto’s gemaakt kunnen worden. Aan de binnenkant vinden we de bekende Snapdragon 835 processor met een kloksnelheid van 2.45GHz en 6GB RAM. Wat de opslagruimte betreft kan gekozen worden tussen 64GB of 128GB. Een nieuwe feature is de nieuwe wifi technologie, welke de connectiviteit en snelheid van de verbinding verhoogt. Volgens Xiaomi zou de 3350mAh batterij een hele dag mee moeten gaan. Verder heeft de Mi 6 aan de boven- en onderkant dubbele stereo speakers en is het bestand tegen water. Xiaomi heeft uiteindelijk besloten om de smartphone toch niet uit te rusten met een 3.5mm audio poort.

Xiaomi Mi 6

Prijs

Zoals gezegd komen al deze premium specificaties met een behoorlijke redelijke prijs. Het model met 64GB opslagruimte kan bemachtigd worden voor omgerekend 338 euro. De Mi 6 met maar liefst 128GB aan interne opslag zal in de winkel liggen voor 393 euro. Dan is er nog de speciale keramische versie. Deze is iets duurder en zal 406 euro kosten.

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo