Xiaomi Mi 5X: prachtige foto’s en spectaculair geluid dankzij slimme innovaties

Xiaomi Mi 5X gelanceerd dubbele camera en 4gb werkgeheugen

In juli 2017 heeft Xiaomi de Xiaomi Mi 5X gelanceerd. De telefoon heeft een dubbele camera en nog interessanter, een speciale chip waardoor geluid nog beter klinkt.

Xiaomi Mi 5X

De Xiaomi Mi 5X heeft een 5,5 inch full HD scherm. De randen rondom het scherm zijn erg dun. De telefoon is gemaakt van aluminium. Hierdoor is de smartphone niet alleen ontzettend dun: 7,3 millimeter. Door het gebruik van aluminium is hij ook erg licht, slechts 165 gram.

Specificaties

Xiaomi Mi 5X wordt aangedreven door een vlotte Snapdragon 625 processor. Dit is een octa-core processor geklokt op 2.0 GHz. Verder heft de smartphone 4gb werkgeheugen. Standaard is er 64gb opslagruimte aanwezig. Dat is uit te breiden met een SD kaart. SD kaarten tot 128gb worden ondersteunt. Je offert dan wel een van de twee simkaart-poorten op.

Xiaomi Mi 5X

Camera

De eerste echte onderscheidende feature van de Xiaomi Mi 5X is de dubbele camera. Aan de achterkant vind je 12 megapixel camera’s. De eerste heeft een normale lens. De andere lens is een zoom-lens, waardoor je kunt inzoomen zonder verlies van kwaliteit. Daarnaast zorgt de dubbele lens voor mooie effecten, zoals een wazige achtergrond.

Audio

Ook het geluid van de telefoon heeft Xiaomi verbeterd. In de Xiaomi Mi 5X zorgen een aparte versterker en speciaal audio calibratie algoritme voor beter geluid. Hoe het precies werkt deelt Xiaomi niet, maar het zou wel voor beter geluid moeten zorgen wanneer je luistert met een koptelefoon of oordopjes.

Batterij en vingerscanner

De Xiaomi Mi 5X heeft een 3080 mAh batterij. Deze kan extra snel opgeladen worden dankzij QuickCharging. Opladen gaat via een USB Type-C kabel. Aan de achterkant vind je een vingerscanner waardoor je de telefoon zonder wachtwoord kunt ontgrendelen. De telefoon is verkrijgbaar in zwart, goud en roze-goud. Standaard wordt er MIUI 9 op geïnstalleerd.

MiFans
Logo