Xiaomi Mi 5X gelanceerd: dubbele camera en 4gb werkgeheugen

Xiaomi Mi 5X gelanceerd dubbele camera en 4gb werkgeheugen

Xiaomi Mi 5X gelanceerd dubbele camera en 4gb werkgeheugen

Xiaomi heeft afgelopen week haar nieuwste toestel gelanceerd: de Xiaomi Mi 5X. De smartphone heeft een 5,5 inch scherm, dubbele camera en wel 4gb werkgeheugen. In China kost de telefoon omgerekend 189 Euro.

Xiaomi Mi 5X

De Xiaomi Mi 5X heeft een 5,5 inch full HD scherm. De telefoon is gemaakt van ontzettend sterk aluminium. Dit materiaal is ook nog eens erg licht, waardoor de smartphone slechts 165 gram weegt. Hij is ook ontzettend dun: slechts 7,3 millimeter.

Specificaties

Xiaomi heeft voor de Mi 5X gekozen voor een 2GHZ Qualcomm Snapdragon 625 octa-core processor. Dit wordt gecombineerd met een royale 4gb werkgeheugen. Bij levering draait de telefoon MIUI 8, maar je kunt zelf updaten naar MIUI 9.

Camera’s

De Xiaomi Mi 5X maakt gebruik van twee camera’s aan de achterkant. Een camera is een wide-angle lens, de andere is een zoom-lens. Naast zoomen zonder kwaliteitsverlies kun je hierdoor leuke effecten gebruiken zoals een wazige achtergrond. Aan de achterkant is ook de vingerscanner te vinden. Aan de voorkant vind je een 5 megapixel camera.

Twee simkaarten, geheugen uitbreidbaar

Net als alle andere Xiaomi telefoons kun je de Xiaomi Mi 5X gebruiken met twee simkaarten. Wil je het geheugen uitbreiden met een geheugenkaart, dan kan dat. Je verliest dan wel een simkaartslot. De batterij van de Mi 5X heeft een capaciteit van 3080 mAh. Opladen gaat via de bijgeleverde USB Type-C kabel.

Koptelefoonaansluiting

Opvallend is dat deze nieuwste Xiaomi smartphone een koptelefoonaansluiting heeft. Dit is niet het geval voor bijvoorbeeld de Xiaomi Mi 6. Het lijkt erop dat Xiaomi de bekende 3,5 millimeter poort alleen weglaat op de meest uitgebreide toestellen. Voordeel van het weglaten is dat er meer ruimte is voor de batterij en andere componenten.

Prijs en beschikbaarheid

De Xiaomi Mi 5X is sinds 1 augustus te koop in China voor omgerekend 189 Euro. Je kunt kiezen uit drie kleuren: zwart, goud en roze-goud.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo