Xiaomi Mi 5s Plus gelanceerd

Xiaomi Mi 5s Plus

Xiaomi Mi 5s PlusXiaomi heeft weer verrast. Enkele dagen geleden kwam pas een kleine bevestiging over het bestaan van de Xiaomi Mi 5s Plus in de vorm van een Weibo post. Nu heeft Xiaomi het toestel al gelanceerd. En waar de Xiaomi Mi 5s niet helemaal was wat werd verwacht (o.a. geen dual camera’s), komt de Mi 5s Plus nu met twee achtercamera’s.

Camera’s

Het toestel heeft aan de achterkant twee 13 megapixel camera’s van Sony. Deze hebben niet allebei dezelfde functionaliteit. Één camera vangt kleuren op en de andere zorgt voor zwart/wit informatie net zoals bij de Huawei P9. Beide lensen kunnen apart gebruikt worden maar ook samen, gebruikmakend van de ClearSight technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat er minder ruis ontstaat en geeft meer levendige details aan de beelden. Beide camera’s ondersteunen ook RAW filmmateriaal, HDR en PDAF. Ook hebben ze allebei dual tone LED flash. Wat fijn is aan de camera’s is dat ze niet uitsteken buiten de behuizing. Onder de camera’s bevindt zich een vingerafdrukscanner.
Aan de voorkant heeft de Mi 5s Plus ook nog een 4 megapixel camera. Deze heeft een megapixel Ulta-pixel sensor met 2μm pixels, een lensopening van f/2.0 en een 80° graden groothoeklens.

Vergelijking Xiaomi Mi 5s Plus en iphone 7 Plus

Specificaties

De Xiaomi Mi 5s Plus heeft een gelikte metalen behuizing met een 5.7 inch display. Het word aangedreven door de snelle 2.35Ghz Qualcomm Snapdragon 821 processor en komt in een 4GB en 6GB RAM versie. De 4GB RAM versie is iets goedkoper (307 euro) en heeft 64GB interne opslag. De 6GB variant (348 euro) komt met 128GB interne opslag. De batterij is redelijk met 3800mAh en ondersteunt Quick Charge 3.0. De smartphone zal beschikbaar zijn in de kleuren zilver, grijs goud, rose goud en rose.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo