Xiaomi Mi 5 met MediaTek processor wordt op 19 oktober gepresenteerd

Xiaomi Mi 5 met MediaTek processor wordt op 19 oktober gepresenteerd

Xiaomi Mi 5 met MediaTek processor wordt op 19 oktober gepresenteerd

Xiaomi is begonnen met het versturen van uitnodigingen naar de pers voor een nieuw evenement. Het evenement wordt op 19 oktober gehouden, en verschillende bronnen melden dat op die dag de Xiaomi Mi 5 gelanceerd zal worden. Bronnen melden ook dat de Xiaomi Mi 5 een MediaTek processor zal krijgen, en geen Qualcomm processor.

Evenement op 19 oktober

Het evenement wordt gehouden op 19 oktober, waarschijnlijk in Beijing. Xiaomi kondigt nieuwe producten uitsluitend aan via evenementen, en start de verkoop van nieuwe producten nooit met een simpele aankondiging op het internet. Dat er nieuwe producten is dus vrijwel zeker.

Lancering Xiaomi Mi 5

Verschillende bronnen melden dat Xiaomi de Xiaomi Mi5 zal lanceren op dit evenement. Het huidige paradepaardje van Xiaomi, Xiaomi Mi 4, is al meer dan een jaar oud en normaal lanceert Xiaomi elk jaar een flagship smartphone. De Mi 5 heeft dus al een tijdje op zich laten wachten. De tekst op de uitnodiging betekent “de volgende generatie” waarmee Xiaomi de Mi 5 zou bedoelen.

Met MediaTek processor in plaats van Qualcomm

Eerder gingen er geruchten dat de Mi 5 een Qualcomm Snapdragon 820 processor zou krijgen, maar daar lijkt toch verandering in te komen. Qualcomm heeft aangekondigd dat de Snapdragon 820 pas in 2016 geleverd zal gaan worden, en volgens verschillende geruchten kiest Xiaomi daarom voor een MediaTek processor

Deze MediaTek processor, met de naam Helio X20, heeft tien kernen en is een erg krachtige processor. 2 kernen zijn geklokt op 2,5GHZ, vier kernen hebben een snelheid van GHZ en de laatste vier kernen hebben 1,4GHZ. Later in 2016 gaat Xiaomi waarschijnlijk een versie van de Mi 5 maken met een Snapdragon 820 processor.

4GB werkgeheugen en 16 megapixel camera

Naast de MediaTek Helio X20 processor krijgt de Xiaomi Mi 5 waarschijnlijk 4GB werkgeheugen. Het scherm meet waarschijnlijk 5 tot 5,5 inch met een resolutie van 2560×1440 pixels. De camera van de smartphone heeft 16 megapixels.

Bron

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo