Xiaomi Mi 4i, het goedkopere broertje van de Mi 4

Xiaomi Mi 4i

Op 23 april 2015 kondigde Xioami de Xiaomi Mi 4i aan. In tegenstelling tot wat de naam je wellicht doet denken, is de Xiaomi Mi 4i geen opvolger van de Xiaomi Mi 4. In plaats daarvan is de telefoon een goedkopere variant van de Mi 4, speciaal ontworpen voor de Indische markt. Interessant is dat de Xiaomi Mi 4i in sommige opzichten betere specificaties heeft dan de Mi 4.

Xiaomi Mi 4i specificaties

De Xiaomi Mi 4i heeft een 5 inch scherm, met een full HD resolutie. Een hoge color gamut zorgt ervoor dat het scherm meer kleuren kan tonen dan een normaal smartphone scherm. Dat verschil zie je vooral in de felle kleuren. De Xiaomi Mi 4i heeft ook een sunlight display, waardoor de felheid van het scherm nog meer aangepast wordt dan normaal wanneer je in de felle zon je smartphone gebruikt.

Xiaomi Mi 4i is een 64-bit telefoon, met een Qualcomm Snapdragon 615 octa-core processor met 8 cores tot 1.7GHZ. De smartphone heeft 2GB werkgeheugen.

Camera

De camera aan de achterkant is een 13 megapixel camera, gemaakt door Sony en Samsung. De maximale scherpte-diepte is f/2.0, waardoor je prachtige foto’s kunt maken met een wazige achtergrond maar een scherpe voorgrond. De HDR-optie haalt nog meer kleur uit je foto’s en versterkt de details.

Xiaomi Mi 4i camera

Twee simkaarten en 4G

Er zijn twee simkaart poorten aanwezig in de Xioami Mi 4i, je kunt dus twee simkaarten tegelijkertijd gebruiken. De telefoon ondersteunt ook 4G. De Xiaomi Mi 4i heeft geen Micro SD-kaart slot, dus het standaard geheugen van 16GB is niet uit te breiden.

Batterij

Een 3120mAh batterij zorgt ervoor dat je tot 11 uur lang HD-filmpjes kunt bekijken met een opgeladen batterij, 35 uur kunt bellen of 59 uur muziek kunt luisteren, voordat de batterij leeg is.

Xiaomi Mi 4i batterij

MIUI met Android L

De Xiaomi Mi 4i is de eerste Xiaomi smartphone met MIUI gebaseerd op Android L. Dat betekend dat de Mi 4i extra snel is, aangezien Android L betere ondersteuning voor de 64-bit processor biedt.

Xiaomi Mi 4i MIUI Android L

Xiaomi Mi 4i kopen: prijzen en beschikbaarheid

De Xiaomi Mi 4i is in India te koop in vijf kleuren: wit, zwart, blauw, rood/roze en geel.

 

MiFans
Logo