Xiaomi Mi 4c: goedkope krachtpatser met USB Type-C

Xiaomi Mi 4c

De Xiaomi Mi 4c werd in september 2015 gepresenteerd. De smartphone was op dat moment de eerste Xiaomi telefoon met een USB Type-C oplader.

Xiaomi Mi 4c

De Xiaomi Mi 4c is een 5 inch smartphone met een full HD scherm. Het scherm is voorzien van sunlight display-technologie. Die technologie maakt het scherm nog helderder waardoor deze ook in de felle zon te lezen is. In de Xiaomi Mi 4c is een Snapdragon 808 processor te vinden met zes kernen, met een snelheid van 1.8GHZ. Deze krachtige processor wordt ondersteund door een Adreno 418 GPU en twee of drie gigabyte werkgeheugen, afhankelijk van het model.

Camera

Je kunt twee camera’s vinden op de Xiaomi Mi 4c. De eerste is een 5 megapixel camera aan de voorkant, de andere is een 13 megapixel camera aan de achterkant. De telefoon beschikt over de beautify optie, waarmee je nog mooiere foto’s en selfies maakt.

Edge tap

Xiaomi Mi 4c Edge Tap

Xiaomi Mi 4c is ook de eerste smartphone ter wereld met edge tap. Dit is een nieuwe feature ontwikkeld door Xiaomi waarmee je de zijkant van je smartphone kunt gebruiken als knoppen. Druk je één keer op de zijkant van je telefoon, dan maak je een foto. Door twee keer op de zijkant te tikken ga je terug naar de vorige pagina in de browser tijdens het internetten.

USB Type-C

Xiaomi Mi 4c USB Type-C

Naast edge tap is USB Type-C een baanbrekende feature in de Xiaomi Mi 4c. USB Type-C is een nieuwe manier van opladen, met een kabel die geen specifieke boven- of onderkant heeft. Zo kun je je telefoon dus snel in de oplader steken. De Mi 4c is Xiaomi’s eerste telefoon met USB Type-C, en is de tweede telefoon ter wereld met zo’n oplader. Apple gebruikt deze technologie ook in haar Macbook, in plaats van een eigen oplaadkabel en de oude USB-poorten.

4g en ruimte voor twee simkaarten

Xiaomi Mi 4c is geschikt voor 4g en heeft ruimte voor twee simkaarten. Dat betekend dat je twee goedkope providers kunt combineren, of niet telkens je simkaart hoeft te wisselen als je vaak naar het buitenland gaat. De telefoon ondersteunt de netwerken van alle Nederlandse providers en werkt dus in Nederland.

MIUI 7

De Xiaomi Mi 4c wordt geleverd met MIUI 6 op basis van Android versie 5.1, maar binnenkort maakt Xiaomi een update naar MIUI 7 beschikbaar. MIUI 7 is sneller, beter voor de batterij en bevat een feature waarmee je de telefoon kunt ontgrendelen door twee maal op het scherm te tikken.

Twee versies

Er zijn twee versies van de Xiaomi Mi 4c te koop. De eerste is de zogenaamde standard editition met 16gb opslagcapaciteit en 2gb werkgeheugen. De advanced edition heeft net wat meer opslagruimte, namelijk 32gb en is iets sneller dankzij 3gb werkgeheugen. De opslagruimte van beide versies is niet uit te breiden met een micro-SD kaart.

 

MiFans
Logo